TKMST | Studeren in... Delft

Studeren in... Delft

Delft is een echte studentenstad. Alleen aan de TU Delft studeren al 20.000 studenten! Delft is een gezellige, pittoreske stad met veel kroegen, terrassen en restaurantjes. Voor grote clubs moet je uitwijken naar het nabijgelegen Den Haag of Rotterdam, maar met 30 studentenverenigingen is er altijd gezelligheid te vinden. Je ontdekt Delft tijdens de OWee introductieweek halverwege augustus!

In Delft kun je opleidingen vinden aan de Technische Universiteit, De Haagse Hogeschool en Hogeschool InHolland.

Voorzieningen & vertier in Delft

Aantal inwoners

103.217

Aantal studenten

24.388

Aantal studenten wonend in Delft

12.824

Aantal hogescholen en universiteiten

4

Aantal bioscopen

2

Aantal cafés

70

Aantal musea

2

Aantal theaters

2

 

Deze studenten gingen je voor in Delft!

Tim – C.S.R. Delft

Tim studeert Technische informatica en werd lid van C.S.R. Delft. De Civitas Studiosorum Reformatorum is een actieve, christelijke studentenvereniging. Het bestaat uit een breed gezelschap van zo'n 270 leden met een gevarieerde (kerkelijke) achtergrond, maar met een duidelijke eenheid door het christelijk geloof.

Tim vertelt: “Ik zocht een manier om ook in Delft mijn geloof vorm te geven. Lid worden bij C.S.R. hielp me hier enorm in. Activiteiten zoals kringen, lezingen en aanbiddingsavonden brengen me echt verder. Ik geniet van de goede gesprekken tijdens een borrel en van de geweldige groep mensen om me heen.”