TKMST | Studeren in... Enschede

Studeren in... Enschede

 

In Enschede vind je onder meer Universiteit Twente en kun je opleidingen volgen aan Windesheim, ArtEZ Hogeschool voor de kunsten en Saxion.

Voorzieningen & vertier in Enschede

Aantal inwoners

158.961

Aantal studenten

25.786

Aantal studenten wonend in Enschede    

9.756

Aantal hogescholen en universiteiten

5

Aantal bioscopen

2

Aantal cafés

103

Aantal musea

2

Aantal theaters

2

 

Deze studenten gingen je voor in Enschede!

Anne & Dion - Audentis

Anne: “Wat heb ik een ontzettend leuk 1e jaar gehad! Ik kwam als zeer onwetende student (over het studentenleven) terecht in Enschede voor mijn studie Forensisch Onderzoek. Tijdens de kick-in had ik een doegroep van Audentis en daar heb ik meteen vrienden/vriendinnen gemaakt die ik nu nog steeds koester. Bij veel van de meiden zit ik in de jaarclub en bijna iedereen spreek ik nog steeds. Je ontwikkelt een kring van mensen waar je je meteen thuis voelt. Van vele borrels en kroegavonden tot aan gezellig bankhangen met de jaarclub het kan allemaal. Het is maar net hoe gek je het allemaal zelf wil maken. Maar als ik één tip mag meegeven zeg ik; haal alles eruit wat erin zit en geniet zeker van ieder moment, dan heb   je absoluut een top jaar voor de boeg!”                                                   

Dion: "Voordat ik ging studeren wist ik nog niet zoveel over het studentenleven in Enschede, maar gelukkig rol je hier (letterlijk) snel genoeg in. Tijdens de Kick-In kon ik aansluiten bij een Audentis doegroep, en heb ik mij aan het einde van deze leuke week ingeschreven bij Audentis. Hier heb ik zeker geen spijt van gehad. Door de vereniging georganiseerde activiteiten en gezellige borrelavonden op de kroeg leerde ik namelijk al snel veel nieuwe en gezellige mensen kennen, waarmee ik met een aantal een gezellige jaarclub heb mogen vormen en die ook zeker mijn eerste jaar hebben gemaakt! Een paar voorbeelden van wat ik het afgelopen jaar al heb mogen meemaken (en waarvan er hopelijk nog velen zullen volgen), zijn: een stedentrip, kerstklemdiner, huisborrels, open feesten, en héle gezellige kroegavonden. Kortom, dit afgelopen jaar had ik voor geen goud willen missen en ik kijk uit naar wat er nog gaat komen!!"

Danielle - ASV Taste

Daniëlle (19 jaar) zit momenteel in haar eerste jaar Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente, daarnaast is ze lid geworden van A.S.V. Taste. “Toen ik vorig jaar besloot naar Enschede te vertrekken, kon ik me er weinig bij voorstellen. Ik wist dat ik Technische Bedrijfskunde ging studeren, maar hoopte dat er buiten mijn studie ook wat te doen zou zijn. Na een geweldige Kick-In sloot ik me aan bij A.S.V. Taste. Dit bleek de juiste plek om nieuwe mensen te leren kennen en actief te worden! Ik voelde me meteen thuis door het open karakter en de relaxte sfeer. Dit jaar was er al één om nooit te vergeten. Zo ben ik op een Taste huis gaan wonen, midden in het centrum en heb ik mijn jaarclub gevormd, met wie ik onder andere een kroegentocht door heel Nederland heb gemaakt. Al met al heeft Taste me veel gebracht dit eerste jaar!”