TKMST | Studeren in... Groningen

Studeren in... Groningen

Met meer dan 100 actieve studentenverenigingen is Groningen dé studentenstad van het noorden! Zo is de Groningse campus, Zernike, bijna een dorp op zich. Een heus studentendorp vol met universiteitsgebouwen van de RUG, tentamenhallen, sportvelden, to-go supermarktjes, koffietentjes en bibliotheken. Maar voor je begint met studeren is er eerst de KEI-Week. Zo leer je alle ins- en out van Groningen kennen en maak je snel vrienden.

In Groningen kun je onder meer studeren aan Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen.

Voorzieningen & vertier in Groningen

Aantal inwoners

231.354

Aantal studenten

55.110

Aantal studenten wonend in Groningen

31.291

Aantal hogescholen en universiteiten

9

Aantal bioscopen

4

Aantal cafés

171

Aantal musea

7

Aantal theaters

1

 

Deze studenten gingen je voor in Groningen!

Benthe – R.K.S.V. Albertus Magnus

Benthe, studente Communicatie, vertelt over haar eerste jaar. “Ik heb ik in een heel korte tijd ontzettend veel nieuwe mensen leren kennen! Het begon met mijn jaarclub van 14 meiden, en vervolgens ben ik ook bij een dispuut gegaan. Daarnaast doe ik ook nog een commissie samen met andere eerstejaars. Dit alles is echt prima te combineren met studeren: tijdens tentamenperiodes zit je namelijk gezellig met z’n allen in de Universiteitsbibliotheek! Albertus is absoluut een toevoeging voor mijn studententijd in Groningen.”

Inez - Unitas

Inez studeert bouwkunde aan de Hanze Hogeschool. "Ik ben opgegroeid in Groningen en was al derde jaars student toen ik besloot om lid te worden bij studentenvereniging Unitas. Ik was voornamelijk opzoek naar het leren kennen van nieuwe mensen en het echte studentenleven meemaken. Ik heb nu een hele hechte jaarclub, een superleuk dispuut en ben actief binnen de vereniging."