TKMST | Studeren in.. Leiden

Studeren in.. Leiden

Studeren in.. Leiden

Leiden staat bekend om de oudste universiteit van Nederland. Universiteit Leiden is een universiteit met aanzien en alumni die nobelprijzen wonnen. De stad is gezellig, pittoresk en met haar ligging tussen De Haag, Utrecht en Amsterdam in perfect voor studenten in en rondom Leiden. Kamers zijn dan ook schaars, maar met goed zoeken en een netwerk kom je al een heel eind. Naast de EL CID introductieweek kun je ook ieder jaar je lol op tijdens het Leids Ontzet op 3 oktober.

In Leiden kun je onder meer studeren aan Universiteit Leiden,Hogeschool Leiden en de Webster University.  

Voorzieningen & vertier in Leiden

Aantal inwoners

124.797

Aantal studenten

32.215

Aantal studenten wonend in Leiden

12.630

Aantal hogescholen en universiteiten

6

Aantal bioscopen

3

Aantal cafés

79

Aantal musea

8

Aantal theaters

3

 

Deze studenten gingen je voor in Leiden!

Quintus – It’s Q time!

“De eerste weken in een nieuwe omgeving zijn natuurlijk heel spannend. Je leven zal op zijn kop gaan staan. Toch zal iedereen zeggen dat zijn/haar studententijd de leukste tijd van zijn/haar leven was. Specifiek het eerste jaar bij een vereniging zoals Quintus. Alles is nieuw en opwindend en achter elke deur zitten weer nieuwe leuke ervaringen. Ook is een vereniging de uitgelezen plek om jezelf verder te ontplooien naast de studie. Door commissies te gaan doen leer je plannen en activiteiten en evenementen opzetten. Je zal je gaan aansluiten bij een vereniging, dispuut en gaan wonen in een studentenhuis en geloof mij hier ga je de tijd van je leven hebben!”

Daniël – LVVS Augustinus

Daniël studeert fiscaal Recht in Leiden. “Het sjaarzenjaar bij Augustinus is een jaar vol waardevolle momenten en ervaringen. Het moment dat je je inschrijft begint de periode dat je veel mensen leert kennen en het mooiste cordial vormt. Vervolgens kan je zo actief worden als je wilt, van lid worden van een van de vele gezelschappen tot commissies en subs. Wat je ook doet, je beleeft de mooiste tijd van je leven!”