TKMST | Studeren in... Maastricht

Studeren in... Maastricht

Maastricht is één van de oudste steden in Nederland. De stad ligt aan rivier de Maas en is de hoofdstad van Limburg. Je vindt hier historische panden, kerken en avontuurlijke grotten. Overal in de stad zie je de oude geschiedenis terug, evenals de bourgondische leefstijl. Je vindt er dan ook veel gezellige terrasjes, cafétjes en barretjes. Maastricht is ook een hele internationale stad, zowel door onze Duitse en Belgische buren als studenten van verder weg.

In Maastricht kun je onder meer studeren aan Maastricht University, Maastricht School of Management en Hogeschool Zuyd.   

Voorzieningen & vertier in Maastricht

Aantal inwoners

121.623

Aantal studenten

20.624

Aantal studenten wonend in Maastricht

9.323

Aantal hogescholen en universiteiten

6

Aantal bioscopen

3

Aantal cafés

179

Aantal musea

7

Aantal theaters

3

 

Deze studenten gingen je voor in Maastricht!

Robert – M.S.V. Tragos

Robert studeert International Business in Maastricht. “Tijdens de INKOM werd ik overvallen door alles wat Maastricht te bieden heeft en ik werd deze week al snel getrokken naar mijn studentenvereniging M.S.V. Tragos. Eenmaal ingeburgerd in een prachtig huis en in deze prachtige stad, omringd door mede Tragoten, verzamel ik iedere week weer herinneringen die ik mijn leven lang zal koesteren. In no time bouw je een gigantisch netwerk op en maak je vrienden voor het leven.”

Lotte – Circumflex

Lotte studeert Gezondheidswetenschappen. “Door bij Circumflex te gaan voelde ik me heel snel thuis in Maastricht. Maastricht is nu geen wildvreemde stad meer, maar een stad met bekende gezichten. Ik woon ook op een verenigingshuis en die meiden zijn mijn beste vriendinnen geworden. Zelfs een baantje lukt naast mijn studie en vereniging nog en ook die heb ik te danken via vrienden van Circumflex.”

Pim - KoKo

Pim Dautzenberg (18 jaar) studeert op dit moment International Business. Toen ik mijn eerste stappen zette op Maastrichtse bodem, wist ik zeker dat mij een geweldig studentenleven te wachten stond. Om optimaal te genieten van mijn nieuwe studentenbestaan besloot dan ook om lid te worden van studentenvereniging KoKo. Door een ontspannen en gezellige sfeer voelt heel KoKo eigenlijk als een grote familie. Ook ben je totaal vrij in wat je kiest. Naast het werk wat ik verricht binnen verschillende commissies, zit ik ook aangesloten bij een dispuut. Als gevolg: een wel opgebouwd netwerk van vrienden en herinneringen die mij altijd zullen bijblijven.