TKMST | Studeren in... Nijmegen

Studeren in... Nijmegen

Nijmegen staat al jaren in de top 5 van leukste studentensteden van Nederland. Er wonen bijna 20.000 studneten op kamers en het opleidingsaanbod is dan ook groot. Zo is de Radboud Universiteit een gerenommeerde en internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit en vind je in Nijmegen meerdere hogescholen. Ieder jaar krijgt de stad weer een positief oordeel van de studenten over de culturele hotspots, woongemak en studentenvoorzieningen.

In Nijmegen kun je onder meer studeren aan de Radboud Universiteit, Fontys Hogescholen, en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Voorzieningen & vertier in Nijmegen

Aantal inwoners

176.707

Aantal studenten

42.430

Aantal studenten wonend in Nijmegen

18.288

Aantal hogescholen en universiteiten

4

Aantal bioscopen

5

Aantal cafés

138

Aantal musea

2

Aantal theaters

1

 

Deze studenten gingen je voor in Nijmegen!

Sanne en Wessel – N.S.V. Ovum Novum

Sanne studeert International Business Communication aan de Radboud Universiteit. “Afgelopen jaar ben ik lid geworden bij de N.S.V. Ovum Novum. Ik ging studeren in een stad waar ik nog niemand kende en ondertussen kom ik overal bekenden tegen. Op de woensdagavond heb ik altijd jaarclubavond. Dan ga ik met mijn jaarclub eten en borrelen samen met een andere jaarclub. Op deze manier heb ik in een korte tijd de leukste mensen ontmoet. Met mijn jaarclub doe ik van alles samen, van samen naar de bibliotheek gaan om te strijden voor onze tentamens tot lekker feesten op de leukste festivals!”

"Ik ben Wessel (20) en ik studeer economie & bedrijfseconomie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Buiten mijn studie zit ik bij de studentenvereniging Ovum Novum. Mijn eerste jaar bij Ovum was ondanks dat het een kort jaar was vanwege het corona-virus een geweldige. Binnen no-time had ik een enorme vriendengroep opgebouwd met wie je op de maandag- en woensdagavond superleuke borrels en feesten beleeft. Buiten de maandag- en woensdagavonden zijn er nog veel meer activiteiten. Zo zijn we met een groep van 100 man op wintersport geweest, worden er gala’s georganiseerd en is er eens in de zoveel tijd een open feest om niet-leden een kans te geven om te zien hoe leuk de feesten zijn. In het afgelopen jaar heb ik de leukste mensen leren kennen en hele leuke feesten en activiteiten gehad en ik durf met zekerheid te zeggen dat het een van de beste keuzes is die ik gemaakt heb in mijn leven."

Inge - Carolus Magnus

"Ik zocht naar een kamer in Nijmegen en die vond ik al snel bij een dispuut van de vereniging Carolus Magnus. Ik ben vervolgens lid geworden en vond het meteen fantastisch! Het afgelopen jaar heb ik ontzettend veel mensen leren kennen waar ik in een korte tijd een heel goede band mee heb opgebouwd. Bovendien leerde ik door bij Carolus te gaan binnen no time alle ins and outs van Nijmegen kennen. Ik maak de leukste dingen mee tijdens activiteiten van Carolus Magnus, zoals borrels, gala’s en toernooien, waar ik altijd wel een mooi verhaal aan over houd. Ook zijn er altijd mensen om samen mee te studeren en trekt iedereen elkaar een beetje door de tentamenperiodes heen. Ik heb ontzettend veel zin in de jaren die ik hier als student nog kan gaan beleven!"