TKMST | Studeren in... Nijmegen

Studeren in... Nijmegen

Nijmegen staat al jaren in de top 5 van leukste studentensteden van Nederland. Er wonen bijna 20.000 studneten op kamers en het opleidingsaanbod is dan ook groot. Zo is de Radboud Universiteit een gerenommeerde en internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit en vind je in Nijmegen meerdere hogescholen. Ieder jaar krijgt de stad weer een positief oordeel van de studenten over de culturele hotspots, woongemak en studentenvoorzieningen.

In Nijmegen kun je onder meer studeren aan de Radboud Universiteit, Fontys Hogescholen, en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Voorzieningen & vertier in Nijmegen

Aantal inwoners

176.707

Aantal studenten

42.430

Aantal studenten wonend in Nijmegen

18.288

Aantal hogescholen en universiteiten

4

Aantal bioscopen

5

Aantal cafés

138

Aantal musea

2

Aantal theaters

1

 

Deze studenten gingen je voor in Nijmegen!

Sanne – N.S.V. Ovum Novum

Sanne studeert International Business Communication aan de Radboud Universiteit. “Afgelopen jaar ben ik lid geworden bij de N.S.V. Ovum Novum. Ik ging studeren in een stad waar ik nog niemand kende en ondertussen kom ik overal bekenden tegen. Op de woensdagavond heb ik altijd jaarclubavond. Dan ga ik met mijn jaarclub eten en borrelen samen met een andere jaarclub. Op deze manier heb ik in een korte tijd de leukste mensen ontmoet. Met mijn jaarclub doe ik van alles samen, van samen naar de bibliotheek gaan om te strijden voor onze tentamens tot lekker feesten op de leukste festivals!”