TKMST | Studeren in... Rotterdam

Studeren in... Rotterdam

Rotterdam noemt men ook wel het “Manhattan van de Maas”. De indrukwekkende wolkenkrabbers en het dynamische karakter geven de stad dan ook een internationale sfeer. Iets wat vaak goed past bij studenten en veel mogelijkheden biedt. Zo kun je hoog aangeschreven opleidingen volgen aan de Erasmus Universiteit en zijn er veel hogescholen te vinden met ieder een eigen specialiteit. Je ontdekt de hotspots van Rotterdam tijdens de Eurekaweek!

In Rotterdam kun je onder meer studeren aan de Erasmus Universiteit, EuroCollege Hogeschool, Codarts Hogeschool voor de Kunsten en natuurlijk Hogeschool Rotterdam.

Voorzieningen & vertier in Rotterdam

Aantal inwoners

644.527

Aantal studenten

65.235

Aantal studenten wonend in Rotterdam

26.950

Aantal hogescholen en universiteiten

16

Aantal bioscopen

6

Aantal cafés

454

Aantal musea

16

Aantal theaters

15

 

Deze studenten gingen je voor in Rotterdam!

Chris – R.S.V. Sanctus Laurentius

Chris studeert Economie en Bedrijfseconomie in Rotterdam. “Bij Laurentius bouwde ik veel vriendschappen op met club- en huisgenoten, met wie ik een onvergetelijk eerste jaar heb beleefd. De traditionele borrelavond op de dasdinsdag, feesten in de “Beneden Eend” op dansdonderdag en samen studeren in de UB vormden het fundament voor mijn eerste jaar. De wereld ligt aan je voeten en een studentenvereniging als Laurentius heeft alles te bieden wat je in je studententijd maar zou willen. “

Annemiek – RSC/RVSV

Annemiek studeert Bedrijfskunde in Rotterdam. “In een nieuwe stad gaan wonen, zonder bekenden leek mij niet zo leuk. Ik besloot mij in te schrijven bij RSC/RVSV. Naast mijn studiekeuze de beste keuze die ik heb gemaakt! Op de sociëteit is er altijd wel wat te beleven, het is een ontmoetingsplek voor al je vrienden. Maar is dit nou te combineren met een eerstejaars studie? Het antwoord is ja! Studeersessies in de bibliotheek worden makkelijker als je elkaar als club- en huisgenoten stimuleert.”

Marieke – R.S.G.

Marieke studeert Econometrie in Rotterdam en is eerstejaars lid van het Rotterdamsch Studenten Gezelschap. “Na een leuke Eurekaweek waarin ik bij een RSG-huis sliep heb ik me ingeschreven. Eerstejaarsavonden, feesten, barhangen of vergaderen; soms ben ik wel vier avonden per week aanwezig, soms een weekje helemaal niet. Het kan allemaal. Die vrijheid, relaxte sfeer en natuurlijk de vrienden die ik heb gemaakt maken Asker V mijn tweede thuis. Kom langs en misschien is het dat volgend jaar ook voor jou!”

 

Amber – S.S.R.

Amber studeert bedrijfskunde in Rotterdam. “Afgelopen jaar raakte ik tijdens de Eurekaweek voor het eerst bekend met S.S.R.. Naarmate de week vorderde, raakte ik aan de praat met verschillende leden en besloot lid te worden. Het gaat bij S.S.R. niet alleen om de leuke avonden en drankjes die rijkelijk stromen; je stelt namelijk een jaarclub samen, gaat bij een dispuut en maakt vrienden voor het leven. Ik hoop je tijdens de Eurekaweek tegen te komen!”

Julia – NSR

Julia studeert Criminologie in Rotterdam. “Mijn eerste jaar bij NSR was eigenlijk een grote verrassing. Ik had geen idee waar ik aan begon. Maar het is heel goed uitgepakt. Ik heb veel toffe mensen ontmoet die samen God willen zoeken. Ieder met zijn eigen achtergrond en ervaringen. Dit zorgt voor veel nieuwe perspectieven en ideeën. En natuurlijk is de gezelligheid niet te missen!”