TKMST | Studeren in... Tilburg

Studeren in... Tilburg

Studeren in hartje Brabant? Tilburg telt bijna 30.000 studenten en bruist ieder jaar van de evenementen. Denk bijvoorbeeld aan de Tilburgse Kermis, Carnaval en de Tilburgse Universiteits Cantus. Ook 013, het poppodium van Tilburg, is altijd gezellig. Tilburg wordt meer en meer een studentenstad. Zo kun je als student voor een prikkie lekker eten en zijn er leuke verenigingen waarbij je je kunt aansluiten: van gezelligheidsverenigingen tot sportverenigingen. Wil je kennis maken met alle Tilburgse studentenverenigingen? Doen dan mee aan de TOP week!

In Tilburg kun je onder meer studeren aan Tilburg University, Fontys Hogescholen en Avans Hogeschool.  

Voorzieningen & vertier in Tilburg

Aantal inwoners

217.342

Aantal studenten

28.867

Aantal studenten wonend in Tilburg

13.851

Aantal hogescholen en universiteiten

4

Aantal bioscopen

2

Aantal cafés

147

Aantal musea

5

Aantal theaters

6

 

Deze studenten gingen je voor in Tilburg!

Luka en Sander – T.S.C. St. Olof

Luka studeert International Business Administration in Tilburg. “Toen ik in Tilburg ben gaan studeren heb ik besloten om bij Olof lid te worden. Naast dat je bij Olof altijd een passend studentenhuis vindt, vrienden voor het leven maakt en regelmatig samen de mooiste feestjes beleeft, is er altijd ruimte voor je studie en zelfontplooiing. Dit alles zorgt ervoor dat ik naast mijn studie, het beste uit mijn studententijd kan halen.”

Sander: "Dit jaar kwam ik aan als vreemdeling in de stad Tilburg, maar dankzij Olof voelde ik mij hier sneller thuis dan ooit. Door de vele activiteiten die Olof organiseert was ik in een korte tijd een hoop hechte vriendschappen rijker en vond ik snel een dispuutshuis, waar ik me ook in tijden van het virus kosteloos vermaak. Naast alle feestjes staan bij Olof ook studie, sport, cultuur en muziek hoog in het vaandel en is daarom de perfecte toevoeging aan jouw studententijd. Hier kan je alle kanten op!"

Quinten – T.S.V. Plato

“Ik ben Quinten en ik ben vorig jaar lid geworden bij T.S.V. Plato. Ik kwam in een stad te wonen waar ik niemand kende maar zeker door lid te worden bij een studentenvereniging heb ik veel nieuwe vrienden gemaakt welke ik nu dagelijks zie en zelfs mee samenwoon. Dankzij T.S.V. Plato heb ik een nieuw leven opgebouwd in een stad waar ik niemand kende. Daarom zou ik altijd aanraden aan studenten om ergens lid te worden in hun eerste jaar!”