TKMST | Studeren in... Utrecht

Studeren in... Utrecht

Utrecht is een studentenstad in hart en nieren. De Domstad kent maar liefst 60 studentenverenigingen, waaronder het Utrechts Studentkoor- en orkest. Je kunt dan ook nergens jouw studententijd zo goed inwijden als tijdens de UIT-week in Utrecht. De week staat vol met activiteiten, borrels en feesten. Maar ook de rest van het jaar heeft Utrecht een bruisend nachtleven: van pilsen in de kroeg tot dansen in een club. Uitbrakken in het groen kan trouwens ook heel goed in Utrecht, bijvoorbeeld in het Wilhelminapark of het Giftpark.

In Utrecht kun je onder meer studeren aan Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen, Hogeschool NOVI, Marnix Academy en HKU.

Voorzieningen & vertier in Utrecht

Aantal inwoners

352.795

Aantal studenten

67.499

Aantal studenten wonend in Utrecht

31.446

Aantal hogescholen en universiteiten

20

Aantal bioscopen

8

Aantal cafés

171

Aantal musea

9

Aantal theaters

11

 

Deze studenten gingen je voor in Utrecht!

Doortje – UVSV
“Dit jaar ben ik als eerstejaarsstudent begonnen in Utrecht en lid geworden bij UVSV. Na de kennismakingstijd, begon het hospiteren en jaarclubvormen. Een enorm hectische tijd, die toch ook wel heel leuk is. Hier heb ik namelijk enorm veel nieuwe meiden leren kennen. Voor mij voelt UVSV als een plek waar je altijd even lekker kan chillen, je verhaal kwijt kan maar waar je ook goed kan feesten, precies wat een studentenvereniging nodig heeft!”

Emilin – Biton
Emilin studeert Wiskunde en Toepassingen. “Tijdens mijn introductieperiode bij Biton heb ik heel veel leuke en lieve mensen leren kennen, die inmiddels hele goede vrienden van me zijn geworden. Dat zorgt ervoor dat ik me op mijn plek voel bij Biton en ik kom er ook graag zo vaak mogelijk langs. Gelukkig is alles op Biton wel heel vrijblijvend, waardoor ik ook genoeg tijd heb voor mijn studie en het zo prima te combineren is :)”

Nathan – UMTC
Nathan studeert Wiskunde. “Voor mij is UMTC in één jaar tijd een warme plek geworden. De plek waar ik altijd garantie had op een gezellige avond. Waar iedereen elkaar kent en elkaar enthousiast begroet als ze de vereniging binnenkomen. Maar UMTC is ook een plek geweest voor persoonlijke ontwikkeling, waar ik de kans heb gehad om dingen te organiseren en nieuwe ervaringen heb op mogen doen. Maar bovenal is UMTC de plek waar niks moet, maar alles kan.”

Hiddo – USC
Hiddo studeert Geneeskunde en is lid bij USC. “Het hele eerste jaar van de kroeg is voorbijgevlogen. Als ik er nu naar terug kijk is het een jaar vol energie, vriendschap en ontwikkeling. Zowel sociaal als organisatorisch. Één tot drie keer per week sta je met je vrienden ongemengd te borrelen in de achterzaal. Elke keer als je naar de kroeg loopt, weet je niet wat je zal verwachten. Elke borrel is weer anders en elke keer beleef je weer nieuwe dingen.”

Just – Unitas S.R.
“Ik ben Just, 19 jaar en eerstejaars student Global Sustainability Sciences. Dit jaar ben ik lid geworden van studentenvereniging Unitas S.R. waar ik 2 à 3 avonden per week doorbreng om te tappen of met mijn huis of dispuut te borrelen. Nog belangrijker is dat ik hier mijn jaarclub, mijn beste vrienden in Utrecht, heb ontmoet die ik bijna dagelijks zie, waardoor ik me in mijn vrije tijd geen moment verveel.”

Felice – Veritas
Felice studeert Communicatie & Informatiewetenschappen en is lid bij Veritas. “Ik ben nu eerstejaars Veritijn. Er zijn veel leuke activiteiten, toch weet ik het goed te combineren met mijn studie. Hoewel ik nog geen toneelervaring had, heb ik in de eerstejaarsmusical gespeeld. Verder woon ik in een gemengd Veritashuis, wat erg gezellig is omdat er altijd wel iemand is om mee te chillen. Ik zit ook nog bij andere verbanden waar ik regelmatig mee borrel en leuke dingen mee doe, waardoor ik veel nieuwe vrienden heb gemaakt.”