TKMST | Studeren in...Eindhoven

Studeren in...Eindhoven

Eindoven heeft studenten veel te bieden in de richting van business en design opleidingen, maar natuurlijk vooral op het gebied van techniek. Een explosieve groei kenmerkte de stad rond 1900, met de opkomst van de industriële revolutie. In 1891 opende Philips zijn eerste gloeilampenfabriek. De leus van de gemeente “leading in technology”, is dus niet uit de lucht gegrepen. Maar ook op uitgaansgebied mag Eindhoven er zijn. Zo zijn er 162 cafés, 2 musea, 2 bioscopen 3 theaters te vinden. Ontdek de Lichtstad tijdens de Purple introductieweek van Fontys.

In Eindhoven kun je studeren aan TU/e, Business School Notenboom, Hogeschool Tio, Design Academy en Fontys Hogescholen.

Voorzieningen & vertier in Eindhoven

Aantal inwoners

231.469

Aantal studenten

32.221

Aantal studenten wonend in Eindhoven         

12.020

Aantal hogescholen en universiteiten

8

Aantal bioscopen

2

Aantal cafés

162

Aantal musea

2

Aantal theaters

3

 

Deze studenten gingen je voor in Eindhoven!

Tessa en Rebecca – E.S.V. Demos

Tessa studeert Technische Informatica. “Studentenverenigingen? Daar heb ik toch geen tijd voor!” Toen kwam ik Demos tegen. Wij staan voor gelijkwaardigheid en je bepaald zelf wanneer je komt. Alles mag, niets moet! Samen studeren, tot sluit aan de bar, en de gaafste activiteiten. Dat haal ik uit Demos.”

Rebecca (18 jaar) zit in haar eerste jaar van Biomedische Technologie aan de TU/e. Dit jaar is ze lid geworden van E.S.V. Demos. “Tijdens de intro merkte ik dat mijn studievereniging niks was voor mij en ik voelde me meteen thuis tussen de mensen van Demos. Het beste aan Demos voor mij zijn de super gezellige borrels waar je elke avond bij kan aansluiten. Vorig jaar had ik nooit kunnen denken dat ik tegenwoordig zeker 3 dagen van de week bij ons in het verenigingsgebouw te vinden zou zijn. Daarnaast zit ik in een aantal commissies en leer ik heel veel van het vergaderen en organiseerwerk voor de vereniging. Het was super fijn om in een nieuwe stad je in één keer aan te kunnen sluiten bij een grote vriendengroep en je meteen thuis te voelen.”

Imke - ESC 

Imke (20 jaar) zit momenteel in haar tweede jaar Data Science aan de TU/e. Ook is ze lid geworden van het E.S.C/ “In 2018 ben ik begonnen met studeren in Eindhoven, een technische stad waar ik nog niemand kende. Ik werd op open borrelavonden, in de NED en tijdens de introweek hartelijk ontvangen door de leden van het E.S.C. Hier ben ik in datzelfde jaar dan ook lid van geworden. Dit ging samen met dat ik mijn plekje vond in het dispuutshuis van een damesdispuut, waar ik dat jaar deel van ben geworden. Zo is mijn studentenleven in een korte tijd enorm opgebloeid en kan ik er al twee jaar van genieten. Wat ik het mooie vind aan Eindhoven, zijn de hechte banden die de leden van de vereniging met elkaar hebben, door onze disputen, jaarclubs, commissies, sportteams en meer. Door de tijd die we nu zo intensief met elkaar meemaken, op borrels, evenementen maar ook in UB, worden vriendschappen voor het leven gevormd.”

 Maudi - Algemene Studenten Vereniging SSRE 

“Ik ben Maudi, 18 jaar en eerstejaars student Industrial Design op TU Eindhoven. Dit jaar ben ik lid geworden van algemene studentenvereniging SSRE, waar ik 2 à 3 keer in de week te vinden ben en de mooiste activiteiten en borrels meemaak waar niks gek genoeg is.

Daarnaast is er ook genoeg plek om mezelf te ontwikkelen. Zo krijgt iedereen de kans om zich aan te sluiten bij verschillende commissies. Hierdoor heb ik de rest van de leden, die allemaal in andere jaren zitten en andere studies doen, ook beter leren kennen. Dit zorgt ervoor dat ik in een rap tempo een groot sociaal netwerk heb opgebouwd.

Maar bovenal heb ik hier mijn dispuut en jaarclub ontmoet. Ze zijn mijn beste vrienden geworden en doordat ik ze bijna dagelijks zie, hoef ik me nooit te vervelen. Samen met hen en de rest van de vereniging maak ik de leukste en gekste dingen mee. Een onvergetelijke studententijd beleef ik bij SSRE!”