TKMST | Vind je koken, eten en voeding leuk? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Vind je koken, eten en voeding leuk? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Bij de hbo-opleiding Food Commerce and Technology leer je alles over het ontwikkelen, produceren en verkopen van voeding.

Je bent wat je eet. En wat je eet, zou jij graag verder willen uitpluizen. Van nature scan je verpakkingen geregeld met een nieuwsgierige blik. Wat vertelt de ingrediëntenlijst? Wat maakt dit sapje zo lekker, en dit reepje zo gezond? Hoe wordt voeding ontwikkeld en geproduceerd? Is het ontwerp van de verpakking mooi of lelijk? 

Je checkt de prijs: goed of te duur? Is de reclame grappig of saai? Zou het jou lukken om dit aan Albert Heijn te verkopen? Met welke innovaties zijn fabrikanten van voeding bezig en hoe kunnen we jong en oud gezonder laten eten? Smaken deze vragen naar meer? Kom dan eens kijken in Delft of Amsterdam bij de Inholland-opleiding Food Commerce and Technology.

Het is een kleinschalige opleiding met twee tot drie klassen eerstejaarsstudenten en betrokken docenten met veel praktijkervaring. Je kent in korte tijd iedereen en voelt je snel thuis. Voor veel studenten is dat fijner dan een standaard grote studie. Naast colleges werk je in het lab en in de keuken. Drie eerstejaarsstudenten vertellen in deze video over hun keuze.

Er gebeurt veel met onze voeding; deze wordt steeds gezonder en duurzamer, en verpakkingen worden in de komende jaren allemaal afbreekbaar en recyclebaar. De vleesconsumptie gaat omlaag, en vleesvervangers zijn in opkomst. Steeds meer bedrijven gaan iets doen tegen voedselverspilling. Allemaal onderwerpen waar jij later aan mee kunt werken.

De opleiding Food Commerce and Technology bereidt je voor op het werken bij een voedingsfabrikant. Dus voor de fabrieken die alles maken wat jij uit de supermarkt kent. Daarbij leer je zowel over de marketing en verkoop als over de productontwikkeling, kwaliteit van voeding en het productieproces. Verantwoordelijk werk, want je voedt andere mensen.

De opleiding is toegankelijk voor alle havo- en vwo-profielen, als je maar minimaal wiskunde A in je pakket hebt zitten. Kom je een keer langs? Op zaterdag 6 april is er een Open Dag in Delft en Amsterdam. Daarvoor kun je je aanmelden op de website inholland.nl.

Lees hier meer over de opleiding!

En bekijk de video: