TKMST | Waarom een fiets de student zijn of haar belangrijkste bezit is

Waarom een fiets de student zijn of haar belangrijkste bezit is

Wat is een student zonder fiets, bike, fiddle (zeg: fiedol) of stalen ros? Helemaal niks, precies ja. Hoe moet je anders (zonder te veel inspanning) je kratjes bier vervoeren van de supermarkt naar huis? Een fiets is essentieel in het leven van veel studenten om de volgende redenen:

 1. Goedkoop
  Je betaalt geen reiskosten als je op je fiets springt. Veel studenten hebben een studenten-OV, maar buiten de gratis dagen om scheelt het natuurlijk lekker wat geld. Het scheelt bijvoorbeeld ook altijd als je op de fiets naar huis kan na het uitgaan i.p.v. dat je de taxi moet nemen of moet lopen. Ben je al overtuigd? Scoor hier je studentenfiets! Of nog beter, combineer het OV en de fiets met een handige vouwfiets. Lekker compact om mee te nemen in de tram, bus of metro. Een vouwfiets is ook makkelijk op te bergen in je studentenkamer om te voorkomen dat ie gejat wordt! Chill toch?  

 2. Lekker wakker worden
  Buitenlucht is hartstikke goed voor je! Frisse lucht zorgt o.a. voor minder stress, een beter kortetermijngeheugen, bevordering van je immuunsysteem en een betere concentratie. Dus muziekje op en gaan!  

 3. Scheelt tijd
  Fietsen is natuurlijk sneller dan lopen, maar realiseer je ook dat fietsen sneller kan zijn dan de bus. Het OV rijdt natuurlijk volgens vaste tijden en daar ben je dan afhankelijk van. Daarnaast kunnen bussen, trams en treinen nog wel eens uitvallen. Door op te fiets te gaan kan je zélf bepalen wanneer je komt en gaat. Wanneer je je een keer verslaapt kun je alsnog razendsnel op de fiets springen om je college of je werkgroep te halen. Gun jezelf die vrijheid.

 4. Studentenkilo’s
  Fietsen is dus goedkoop, relatief sneller en flexibeler dan het OV én het is nog eens goed voor je gezondheid ook. Al het lekkere eten en drinken dat jij als student consumeert heeft geen enkel effect meer op de vetrollen wanneer jij trouw elke dag op het fietsje stapt. Minder fietsen staat dus gelijk aan minder kunnen eten en minder eten is altijd nét jammer.

 5. Het maakt je leven makkelijker
  Een student zonder fiets is als een vogel zonder vleugels. Denk aan het sjouwen van boodschappen, vervoeren van bierkratjes of je tinderdate achterop nemen. Je fiets zal je helpen wanneer je nét voor sluitingstijd nog naar de supermarkt moet, of toch nog die ene werkgroep moet halen. 

Een tip van de redactie: via Fietsenopfietsen vind je fietsen in alle soorten en maten, tegen een studentenprijsje!