TKMST | Waarom je vaak beter voor sim only kunt kiezen dan abonnement met toestel

Waarom je vaak beter voor sim only kunt kiezen dan abonnement met toestel

Logischerwijs zouden veel scholieren en studenten kiezen voor een sim only-abonnement als telefoonabonnement. Deze abonnementen zijn namelijk vaak een stuk flexibeler en goedkoper dan traditionele telefoonabonnementen waarbij je een telefoon ‘cadeau’ krijgt (reminder: niks in het leven is gratis). Daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen waardoor dit abonnement de juiste keuze voor jou kan zijn. 

 

Kostenbesparing

Het grootste voordeel is natuurlijk de kostenbesparing. Ben je nog tevreden over je huidige smartphone? Dan kun je, nadat jouw huidige abonnement is afgelopen, een sim only-abonnement afsluiten. Een sim only-abonnement is soms wel 80% goedkoper dan een regulier abonnement. Als je een abonnement neemt met een nieuwe smartphone erbij, dan betaal je naast de kosten voor bellen, sms'en en internetten, namelijk ook maandelijks een bedrag om de kosten van de telefoon af te lossen. Het abonnement wordt daardoor een stuk duurder. Met sim only koop je geen toestel op kredietaanschaft. Waardoor je niet in het BKR-register wordt geregistreerd. Dit zorgt ervoor dat je een hogere hypotheek kunt krijgen omdat je geen lening op je naam hebt staan voor je telefoon.

Meer keuzevrijheid

Een sim only-abonnement is heel flexibel. Dit in tegenstelling tot een abonnement mét toestel. Wie een abonnement afsluit met toestel, kan daar zo twee jaar aan vastzitten. Een sim only-abonnement is in sommige gevallen maandelijks opzegbaar. Daarnaast is het bij een sim only-abonnement mogelijk om zelf de bundel samen te stellen. Zo kun jij zelf het aantal belminuten, sms en data bepalen. Je hebt dus altijd een abonnement dat precies past bij jouw bel- en surfgedrag. Je kunt het beste sim only vergelijken om te kijken welke provider het beste bij jouw wensen past. Tot slot kun je ook kiezen voor een prepaid sim only. In dat geval heb je helemaal geen contract.

Je ontvangt geen smartphone

Het kan nadelig zijn dat je geen telefoon bij een sim only-abonnement krijgt. Zeker als je graag een nieuw model wilt aanschaffen, dat vraagt dan namelijk om een flinke investering. Nieuwe iPhone's hebben tegenwoordig een prijskaartje van rond de 1000 euro. Dat is voor een student natuurlijkeen hoop geld. Je moet dit bedrag dus wel op je spaarrekening hebben staan en kunnen missen. Zo niet, dan is een abonnement waarbij je een telefoon krijgt beter geschikt voor jou. Je kunt dan de kosten van de telefoon in maandelijkse termijnen betalen.

Buiten bundel internetten kan erg duur zijn

Ook moet je er rekening mee houden dat de kosten enorm kunnen oplopen als je buiten je bundel smst of belt. Veel providers rekenen, per verbruikte minuut of MB buiten de bundel, extra kosten. Hier krijg je niet altijd een melding van. Dus dat kan voor een onaangenaam, hoge rekening zorgen. Daarnaast is bij sommige sim only-abonnementen het 4G-netwerk niet inbegrepen. Je betaalt dan extra voor snel internet.