TKMST | Zo kom jij je online stage door tijdens corona!

Zo kom jij je online stage door tijdens corona!

Stagelopen in coronatijd. Dat betekent in bijna alle gevallen niet naar kantoor, maar werken vanuit je studentenkamer. Hoe ga je in deze gekke periode zonder real life contact met collega’s en gebrek aan een professionele werkplek, zo effectief mogelijk te werk? De volgende tips van Ella helpen je om het beste te halen uit jouw online stageperiode.

1. Geen pyjama

Dat je niet meer naar kantoor hoeft, betekent niet dat je de hele dag in je pyjama moet rondlopen. Dus trek die pyjama of joggingbroek uit en ruil ze in voor normale kleding. Stagelopen is geen luilekkerland, dus daarom is het belangrijk dat je een werksfeer voor jezelf creëert en geen chillsfeer. 

2.  Creëer een verschil tussen werk en privé

Aangezien je werkomgeving nu hetzelfde is als je privéomgeving, kan het helpen om de opstelling van je kamer te veranderen voor en na werktijd. Als dat natuurlijk mogelijk is. Je hoeft heus niet steeds je complete bankstel en kledingkast te verplaatsen, maar het draaien van je tafel kan al verschil maken. Hierdoor creëer je toch een soort contrast tussen je vrije tijd en je werktijd. 

3.  Minimaliseer je afleiding

Zorg voor je gaat werken dat er niks openstaat op je laptop wat je kan afleiden. Geen Facebook, Whatsapp, Instagram of sites van kleding, vakanties of eten. Heb je dat wel openstaan, dan dwalen je gedachten sneller af naar ‘leukere’ zaken, waardoor je minder productief bent. Hetzelfde geldt voor je telefoon. Hierbij is het handig om je notificaties en het geluid uit te zetten, zodat je niet bij elk appje of berichtje wordt afgeleid.

4. Plan je pauze

Spreek van tevoren een tijd af met jezelf waarop je pauze houdt. Dit kan een moment op de dag zijn, of meerdere korte momenten. Afhankelijk van wat voor jou goed werkt. Belangrijk is dat je deze pauze gebruikt om even een blokje om te lopen, een stukje te fietsen of desnoods touwtje te springen. Beweging heeft namelijk een positieve invloed op je concentratie, blijkt uit onderzoek. Daarnaast is een beetje frisse lucht altijd goed. 

5. Schrijf al je vragen op

Aangezien de communicatie tussen jou en je collega’s nu digitaal of telefonisch plaatsvindt, kun je niet zomaar elk moment van de dag het kantoor van je stagebegeleider inlopen om dingen te vragen die onduidelijk zijn. Als je nu iets wil weten, neemt je begeleider misschien de telefoon niet op of beantwoordt hij of zij mails niet, of pas laat. Schrijf daarom al je onduidelijkheden op, zodat je het niet vergeet en je alles in een keer kunt vragen als je je begeleider aan de telefoon hebt.

Succes!!