TKMST | Zo maak jij een heerlijk kerstdiner

Zo maak jij een heerlijk kerstdiner

Het is bijna kerst en dat betekent eten! Of je nu je familie over de vloer krijgt of voor je studentenhuis moet koken, het moet allemaal goedkoop, snel en gezond. Geen stress! Met deze tips beleef jij een relaxte kerst met een gevuld buikje.

Culinair op z’n best
Een soepje vooraf; simpel, snel en gezond. Ga voor een kant-en-klaar-soepje en schenk deze in kleine bakjes met bijvoorbeeld een basilicumblaadje bovenop. Serveer dit met een stukje brood en je hebt een heerlijk voorgerechtje dat er mooi en lekker uitziet.

Gourmetten
Simpel, maar wel heel gezellig is lekker ouderwets gourmetten. Wil je het dit jaar wat gezonder aanpakken met kerst, zorg dan voor genoeg groenten. Eigenlijk alles kan op de bakplaat. Ga bijvoorbeeld voor gegrilde courgettes met aubergines. Een beetje zeezout erop en klaar! Minder vlees en meer groenten is ook goedkoper.

Voor 15-30 man koken
Als je met het hele studentenhuis kerst viert en gezellig dineert, is het niet zo makkelijk een lekkere en feestelijke maaltijd neer te zetten. Voor 15 tot 30 man is notenrijst met feta, paprika, spekjes, tomaat, komkommer en ui, goed te doen. Een dipje van crème fraîche met water, peper en zout en je hebt een heerlijke maaltijd[MC(1] [PvV(2] . Dit recept is ook lekker om koud te serveren.

Salad of the day
Feestelijk en gezond. Een salade van gebakken ricotta en gerookte kip. In 25 minuutjes heb jij een heerlijke salade op tafel en je hebt slechts vijf ingrediënten nodig. Kijk voor het volledige recept op: https://chickslovefood.com/recept/gebakken-ricotta-salade-met-gerookte-kip-5-or-less/.

Kookcursus met kerst
Heb je helemaal geen zin om te koken, maar wil je toch iets lekkers eten met zijn allen? Denk dan eens aan een kookcursus. Met kerst zijn er verschillende kookcursussen te volgen. Je bent gezellig bezig en steekt ook nog wat op voor volgend jaar. En aan het eind van de cursus mag je alles lekker opeten.