TKMST | Populaire bijbaantjes in de koude wintermaanden

Populaire bijbaantjes in de koude wintermaanden

Gedurende de, vaak koude, wintermaanden zijn er een hoop bijbaantjes die een stuk minder interessant en populair worden. Het rondbrengen van de ochtendkrant of het verkopen van abonnementen in het stadscentrum zijn minder aantrekkelijk als het buiten koud en misschien zelfs nog donker is. Ook voedsel leveren tot in de late uurtjes verliest zijn populariteit als het buiten vriest of sneeuwt. Bedrijven in deze branches merken dan ook dat deze bijbaantjes minder bezet zijn tijdens deze donkere maanden. Het aantal sollicitaties loopt enorm terug. Maar wat zijn dan wel de populaire bijbaantjes in de koude wintermaanden? In dit artikel beschrijf ik twee ideale bijbaantjes die jou en je portemonnee, de koude wintermaanden door zullen helpen!
Magazijnmedewerker of chauffeur
Niets is zo gezellig als in de winter je verwarming aanzetten, de radio aanzetten en heerlijk door je dorp of stad heen rijden met een bus vol cadeautjes. Als pakketbezorger zit je warm, droog, knus en verdien je ook nog eens prima geld. Je haalt, wanneer jij wilt werken, een volle bus op bij het distributiecentrum en rijdt vervolgens de adressen af die bij de pakketjes horen. Onderweg luister je naar de vrolijke kerstmuziek of naar een eigen playlist natuurlijk. Het leuke aan zo’n baantje is dat je mensen blij maakt met een pakketje! Ook help je de extra grote hoeveelheid pakketjes te verwerken die voor sinterklaas en kerst worden besteld. Ben je niet zo’n held op de weg? Geen zorgen, want dan kun je ook gewoon in het magazijn blijven en helpen met het inladen van de bussen!
Een kerstachtige bijbaan
Misschien zoek je tijdens de wintermaanden wel iets dat jou helemaal het kerstgevoel geeft. Dat is goed, want dat betekent dat jij dolgelukkig naar je werk gaat! Denk dan eens aan de vele verschillende baantjes die je kunt vinden rondom de kerstpakketten! Kerstpakketten moeten namelijk in enorme hoeveelheden worden ingepakt en rondgebracht. Maar ook moeten er telefoontjes worden aangenomen van klanten! Kortom, of je nou graag op de weg bent, een vlotte babbel hebt, of graag solo bezig bent, in de kerstpakketten business is er voor iedereen een passende baan!