TKMST | Vrienden maken in Kathmandu

Vrienden maken in Kathmandu

Britt Vergunst liep vijf maanden stage in Nepal bij een lokaal bedrijf dat bergtochten door de Himalaya verkoopt. Ze werd verliefd op Nepal, maar de stage zelf viel een beetje tegen.  

“Nu mijn stage voorbij is, kan ik zeggen dat ik geen spijt heb van mijn keuze om vijf maanden naar Nepal te gaan en bij een Nepalees bedrijf stage te lopen. Ik ben een stuk zelfstandiger geworden, heb geleerd te werken in een andere cultuur en heb een kijkje kunnen nemen in het dagelijks leven van Nepal.”  

Backpackerscultuur
“Ik ben verliefd geworden op het land. De natuur is zo mooi. Gelukkig had ik in het weekend de tijd om op avontuur te gaan en het bijzondere landschap van Nepal te ontdekken. Of om drankjes te drinken in de leuke barretjes van Kathmandu, waar ik vaak nieuwe vrienden ontmoette. Door de backpackerscultuur in Kathmandu is iedereen heel open en altijd opzoek naar een gezellig praatje. Backpackers waren altijd verbaasd als ik vertelde dat ik vijf maanden in Kathmandu doorbracht. De meeste vinden een paar dagen toch wel genoeg.”

Een tocht door de Himalaya
“Van mijn stagebedrijf kreeg ik de kans een trip van zeven dagen in het Himalayagebied te maken. Deze trektocht heb ik samen met mijn zus en haar vriend gemaakt toen zij me kwamen opzoeken. Na een paar maanden tochten in de Himalaya verkopen, was het fijn om dit zelf ook mee te maken. We liepen tot een hoogte van 4.200 meter, waar we uitkeken over bergtoppen van 7.000 meter. Het was erg zwaar, maar tegelijkertijd een van de mooiste dingen die ik ooit heb meegemaakt. Daar zijn gewoon geen woorden voor.”

Cultuurverschil
“Achteraf vind ik dat de stage zelf een beetje tegenviel. Het was best zwaar om bij een Nepalees bedrijf te werken. Ze doen de dingen heel anders dan bij ons. Er zit minder theorie achter keuzes die gemaakt worden door het bedrijf. Hierdoor kwam de theorie van mijn studie niet zo van pas. Ook praatten zij op kantoor Nepalees, dus was het extra hard werken om betrokken te raken bij de dagelijkse gang van zaken. Wat betreft studie heb ik denk ik niet zo veel geleerd. Behalve dat ik liever wat meer afwisseling heb dan een kantoorbaan van negen tot vijf.”

Ga op avontuur in het buitenland!
“Als je voor een langere periode naar het buitenland gaat, kan het ook niet altijd alleen maar leuk zijn. In mijn geval had ik het dan wat zwaarder met de stage zelf. Maar met een prachtig land en lieve mensen om me heen heb ik toch een fijne tijd gehad. Ik zou het dan ook iedereen aanraden om de uitdaging van een buitenlandavontuur aan te gaan!