TKMST | Zo besteed jij je XL zomer super nuttig

Zo besteed jij je XL zomer super nuttig

De examens zijn achter de rug. Na weken van hard werken, veel stress en weinig sociaal leven is er licht aan het einde van de tunnel: jouw langste vakantie ooit is begonnen! Je bent vast al met je gedachte al op het strand van Cherso of de boulevard van Albufeira, maar al enig idee wat je met al die tijd daarna gaat doen? TKMST geeft je 3 tips om je zomer of tussenjaar nuttig te besteden en alvast te werken aan een mooi CV voor later.

#1 Go earn some money
Zoek een baantje in de horeca en ga aan de slag als horecamedewerker, barista of bartender. De zomer is namelijk hét hoogseizoen voor cafés, restaurants, strandtenten en horecagelegenheden. Het verdient vaak goed, je bent veel buiten en lekker onder de mensen. Daarnaast kun je vaak flexibele diensten draaien op verschillende dagdelen. Super handig natuurlijk voor als je straks student bent en je om je lessen heen kan plannen! Benieuwd waar jij aan de slag kunt? Met meer dan 350 horecalocaties door het hele land heeft Horecawerkgever Vermaat volop vacatures én mogelijkheden bij jou in de buurt. Van vrijetijdslocaties als Circuit Zandvoort en ARTIS tot het Rijksmuseum.

#2 Ontdek de ondernemer in jou
Heb je al een tijdje een heel goed idee voor een eigen bedrijfje? Of wil je graag bijdragen aan projecten die de wereld weer een beetje beter maken? Met het gratis jongerenprogramma van The Next Generation leer je positieve impact te maken. Je kunt ervaring op doen door mee te werken bij een sociale onderneming of wordt aan de hand genomen om jouw eigen sociale idee of project uit te werken. Je doet kennis en inspiratie op vanuit workshops en trainingen en ontmoet nieuwe mensen en andere impactmakers. Benieuwd? Check dan het interview met impactmaker Eva die met The Next Generation invulling gaf aan haar tussenjaar.

#3 Kickstart je digital skills
Ben jij creatief? Vind je problemen oplossen leuk? Gebruik dan jouw zomer of tussenjaar om te onderzoeken waar je talenten liggen. Want misschien heb jij het wel in je om mobiele apps te bouwen of mensen hun levens te redden door middel van technologie. Ontdekt bij Codam Coding College of jij de skills hebt om toffe dingen te doen met tech. Voor een hele maand leer je programmeren vanaf het absolute begin. Speel de gratis online game en maak kennis met een nieuwe manier van studeren. Zonder leraren, zonder klaslokalen, zonder collegegeld.

Wat doe jij deze zomer? Laat het ons weten op de TKMST-instagram!