Julia Schimmel

13 blogartikelen

Tips

Over mij

Ik ben Julia, ik ben 19 jaar oud en ik studeer Psychologie in Amsterdam. Het is mijn droom om ooit ook in deze stad te wonen.

Vorig jaar had ik een tussenjaar en was ik in mijn eentje naar Ghana geweest voor twee maanden. Daarnaast had ik veel gewerkt. Wat een verschil met nu zeg!!

Mijn hobby’s zijn lezen, Lana Del Rey luisteren, pannenkoeken bakken, haver cappuccino’s drinken en verhaaltjes schrijven. Vandaar dat ik ook lid ben van de TKMST redactie!

Ik organiseer ook graag leuke dingen met vrienden. Spontaan even naar Texel, een enorme fietstocht maken of naar Limburg. Niets is mij te gek!

Mijn blogs

Gezondheid en Lifestyle|16 apr 2024

Makkelijke eiwitrijke studentenrecepten!

Eiwitten zijn belangrijk voor je lichaam omdat ze helpen bij de opbouw en het herstel van jespieren, organen, zenuwstelsel en je bloed. Omdat dit zo belangrijk is hebben we 3 eiwitrijke recepten voor je!

Studeren en Studentlife|21 mrt 2024

Voor en nadelen van TikTok

TikTok, een flink discussiepunt. Zo veel jongeren zijn verslaafd aan deze app. Maar… TikTok brengt niet alleen maar negatieve dingen met zich mee, er zijn ook goede punten! Lees ze in dit artikel.

Gezondheid en Lifestyle|16 apr 2024

Goedkope eiwitrijke snacks, voor studenten!

Eiwitten of proteïne, deze woorden heb je de afgelopen tijd vast weleens voorbij horen komen. Maar wat doen eiwitten nou precies en uit welke maaltijden haal je eiwitten? Wij vertellen je het!

Tips|20 feb 2024

Zo kom je van jouw sociale media verslaving af!

Tegenwoordig kampen veel jongeren met een sociale media verslaving, want de angst om iets te missen is groter dan ooit. Hoe zorg je ervoor dat je van deze verslaving afkomt? Ik geef je een aantal tips!

Tips|8 feb 2024

8 tips om een geweldige presentatie te geven

Bij het woord 'presenteren' gaan je haren al overeind staan. Het blijft nou eenmaal altijd spannend om te presenteren voor een grote groep mensen, maar gelukkig kan ik je wel een paar tips geven om er het beste van te maken! Lees je mee?

Studiekeuze maken|30 jan 2024

Een open dag bezoeken, hoe pak je dat aan?

Dé perfecte studie uitkiezen kan heel erg moeilijk zijn. Daarom is het belangrijk om open dagen te bezoeken, maar hoe doe je dat? Wij geven je een stappenplan mee waardoor jij je bezoek aan een open dag goed benut!

Geld en werk|19 dec 2023

Een cv maken doe je zo!

Een cv is de eerste indruk van jou bij een werkgever. In een beknopt overzicht laat je zien wie je bent. welke werkervaring je hebt en wat jouw vaardigheden zijn. Maar wat moet er nou allemaal op een cv? Ik ga je helpen.

Studeren en Studentlife|25 okt 2023

5x duurzame schooltips!

Het studeren is alweer een paar maanden begonnen, helaas. We zijn druk druk druk. Toch zijn er veel kleine dingen die je tussendoor kunt doen om bij te dragen aan duurzaamheid tijdens jouw studie. Ik geef jou 5 briljante tips voor duurzame schooltips!

Buitenland en Tussenjaar|17 okt 2023

Studeren in het buitenland? Dit zijn de populairste landen!

Wil je gaan studeren in het buitenland? Dan staat er een groot avontuur op je te wachten! Het lastige is alleen: waar ga je dan studeren? Wij geven je wat enkele tips, want er zijn heel veel leuke opties! 

Tips|12 sep 2023

De meest originele activiteiten met je vrienden!

Wat zijn nou leuke dingen om te doen met je vrienden naast alleen maar uitgaan? Julia geeft je een paar leuke tips!

Buitenland en Tussenjaar|31 aug 2023

Mijn indrukwekkende soloreis naar Ghana!

Afgelopen maart en april was ik in Ghana, in mijn eentje. In dit blogartikel vertel ik je graag alles over mijn reis!

Geld en werk|22 aug 2023

Dit zijn de leukste studentenbanen!

Hoe fix je een baan waarbij je veel verdiend en veel tijd over hebt? Julia helpt je met wat leuke tips!

Buitenland en Tussenjaar|6 jul 2023

Deze dingen zijn een must have als je naar de tropen gaat

Als je binnenkort op vakantie gaat naar een land waar alles anders is kan het lastig zijn om je koffers in te pakken. Julia is naar Ghana geweest en geeft je daarom tips!