Scripties of verslagen schrijven tijdens corona

Geschreven op: 29 apr 2021
Examen en Huiswerk

Zit jij ook zo aan te hikken tegen het schrijven van een scriptie of verslagen voor je studie? In deze coronatijd wordt dat vast niet minder. Met deze tips van TKMST wordt iedere scriptie of verslag een makkie.

Begin met een planning

Om de deadline van je verslag of scriptie te halen is het belangrijk dat je een planning voor jezelf maakt en een duidelijk ritme aanhoudt. Probeer op tijd op te staan, maar geef jezelf ook voldoende afleiding. Luister bijvoorbeeld een podcast in je pauze over het onderwerp van je verslag. Wie weet kom je nog op nieuwe ideeën en inzichten. 

Creëer een leerplek

Nu je waarschijnlijk vaker op je kamer zit bij je ouders thuis, worden werk- en rustplekken steeds vaker dezelfde. Om echt te kunnen ontspannen of voor de werkmodus te kiezen, kun je het beste deze plekken scheiden. Ga in je pauze een rondje lopen en kies een andere plek dan je leeromgeving om door je instagramfeed te scrollen.

Ga op zoek naar voorbeelden

Als je even vastloopt met je gekozen onderwerp is het handig te kijken naar werk van studenten die jou voorgingen. Via Scribbr kun je verschillende scripties, die prijzen hebben gewonnen, bekijken. Op deze manier weet je wat er van je verwacht wordt en doe je inspiratie op over jouw onderwerp, de indeling, de zinsopbouw en het gebruik van bronnen.

Plan voldoende video afspraken in

Om ervoor te zorgen dat je nog steeds op het juiste spoor zit is het van groot belang dat je contact houdt met docenten en andere klasgenoten. Plan deze afspraken ver van tevoren in, zodat je op tijd aan de slag kunt met eventuele veranderingen. Om niks te vergeten tijdens dit videogesprek is het verstandig alles op te nemen, zodat je het later nog eens kunt terugluisteren. Vraag wel altijd van tevoren toestemming als je opneemt.

Ga op zoek naar juiste bronnen

Het is extra lastig om juiste bronnen te vinden nu je mensen niet gemakkelijk in het echt kunt spreken. Neem daarom een kijkje op Google Scholar. Hier kan je over vele verschillende onderwerpen wetenschappelijke artikelen vinden. Bekijk ook de bibliotheek van de faculteit. Vaak hebben de universiteit of hogeschool een scala van boeken die jij kunt gebruiken als betrouwbare bron voor je onderzoek.