Hoe kunnen studenten beïnvloed worden door cryptovaluta’s?

Geschreven op: 11 mei 2021
Geld en werk
Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.

Mogelijk weet jij als student maar al te goed dat de BTC koers op het moment goed bezig is. Met andere woorden, de waarde van de Bitcoin is momenteel zeer hoog. Dit is natuurlijk de allerbekendste cryptocurrency, maar uiteraard zijn er meer waarin je zou kunnen investeren. Zo is het ook zeker een slim om naar de Cardona koers te kijken, misschien kies je er dan wel voor om hier wat muntjes van te kopen, wat ze dus doen met behulp van cryptovaluta’s en bijvoorbeeld een Bitcoin cfd. Zo is het mogelijk voor studenten om vanuit hun eigen studentenkamer financieel gewin te realiseren. Daarnaast kan dit niet de enige reden zijn om te digitale munten te kopen. Jongeren hebben namelijk ook het vertrouwen in de traditionele financiële systemen verloren, ze zien de ontwrichting van cryptocurrency dan ook als alternatief. 

Hogescholen reageren op de interesse van studenten in cryptovaluta’s 

Zowel studenten als hogescholen hebben op allerlei manieren gereageerd op deze golf van interesse in crypto. Zo duiken in diverse steden van ons land zogeheten speciale studenteninvesteringsgroepen op. Deze studenten vormen dus clubs die geld bundelen en investeren in Bitcoins en andere cryptovaluta’s. Daarnaast zijn ze ook bezig met het starten van een zogenoemde hub. Hiermee kunnen ze de cryptomarkten goed in de gaten houden, wat ervoor zorgt dat ze snel kunnen reageren op goede investeringsmogelijkheden. Het Blockchain Education Network is hier een goed voorbeeld van, wat een organisatie is die in de Verenigde Staten evenementen ontwikkelt en organiseert. Toch is ook in Nederland duidelijk te zien dat studenten steeds vaker ervoor kiezen om geld te investeren in cryptomunten. Hierbij kijken ze ook regelmatig verder dan alleen de cryptovaluta’s, zo onderzoeken ze bijvoorbeeld de technologie hierachter. Dit wordt ook wel blockchain genoemd, wat een term zal zijn dat studenten ook zeker tijdens een les ooit zullen horen. 

Studenten verdiepen zich in blockchain en worden experts

Cryptocurrency is dus heel populair onder de studenten, maar dit geldt ook voor de technologie achter crypto. Dit is dus blockchain, zoals net al genoemd werd. Als je een informatica student bent dan is het zeker de moeite waard om je hierin te verdiepen. Het concept van blockchain is namelijk dat transacties en nog veel meer permanent kunnen worden herdacht in blokken. Deze blokken zijn verbonden met het blok ervoor en de blokken die volgen. Hierdoor wordt dus een ketting van data gemaakt, wat onveranderlijk is. Oorspronkelijk werd deze technologie ontwikkeld voor cryptocurrency en had het een relatief slechte reputatie, maar inmiddels is dit niet meer het geval. Inmiddels maken ook grote sectoren gebruik van blockchain omdat ze het zien als een wijze om gegevens en informatie veilig vast te leggen. Hierdoor zou het maar zo kunnen dat deze technologie in de toekomst gebruikt wordt voor allerlei doeleinden, waardoor ook studenten die een andere opleiding volgen ermee te maken gaan krijgen.

Waar gaat het naartoe?

De impact van cryptocurrency kunnen studenten op twee aspecten voelen. Zo kunnen ze het investeren in deze valuta’s zien als een nieuwe manier om snel rijk te worden, wat ook zeker tot gevolg zal hebben dat de studenten crypto’s gaan zien als de toekomst van geld. Dit komt dus ook doordat er onder de jongeren een wantrouwen is in de traditionele financiële sector. Daarnaast wordt blockchain gezien als de toekomst van digitale transacties en gegevens volgens de studenten, terwijl ook gedacht wordt dat dit ideaal is voor het vastleggen en opslaan van informatie. Hierdoor kan een student ervoor kiezen om een expert te worden op het gebied van de blockchain.