Opeens zelf je smartphone betalen? Zo doe je dat!

Geschreven op: 2 sep 2022
Geld en werk
Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.

Je hebt er liever niets mee te maken, maar je kunt er waarschijnlijk niet omheen; alles is duurder aan het worden. Wellicht heb je je ouders er ook al over horen klagen en hebben ze besloten dat jij nu toch echt maar eens zelf je telefoonkosten moet betalen. Je wilt natuurlijk wel van de kwaliteit gebruikmaken die je gewend bent maar ook geld overhouden voor leuke dingen. Hoe je dit beide voor elkaar krijgt? Hierbij onze tips!

 

De grote merken

Er zijn natuurlijk nog kleinere en onbekendere merken, maar het liefste gebruiken we allemaal een telefoon van Apple of Samsung. Dat deze meteen ook het meest duur zijn, daar vertellen we waarschijnlijk niks nieuws mee. De truc om wel een device van deze merken te kunnen gebruiken zonder dat je meteen de hoofdprijs betaalt, is om niet voor het nieuwste van het nieuwste te gaan. Kies bijvoorbeeld voor de Iphone se, een telefoon van goede kwaliteit maar tegen een veel voordeliger tarief. En met deze telefoon weet je wel zeker dat je alle apps kunt downloaden die jij maar wilt.

 

Refurbished

Geen zin in dure abonnementen maar wel toe aan een nieuwe telefoon? Dan is het aan te raden om eens te kijken naar de refurbished opties. Deze zijn ‘een soort van’ tweedehands, maar doordat ze zijn gecheckt door een professional (en opgelapt waar nodig) zijn ze wel van nieuw-kwaliteit. Ze worden dan ook verkocht door professionele bedrijven die ook gewoon garantie afgeven. Je moet natuurlijk daarnaast ook nog steeds online zijn. Dat je hier niet altijd een abonnement voor hoeft af te sluiten, is iets wat veel mensen niet weten. Prepaid is nog steeds mogelijk. Zeker iets wat het overwegen waard is, nu overal Wifi is én we vooral bellen via internet. Voor de overige data koop je gewoon af en toe wat data, en klaar is Kees!

Kortom, word niet boos op je ouders wanneer zij aangeven dat jij zelf je abonnement moet gaan betalen. In dure tijden moet iedereen zijn steentje bijdragen. Wees slim en zorg ervoor dat je een voordelig abonnement kiest of wellicht zelfs helemaal geen abonnement. Tegenwoordig zijn er meerdere manieren zodat jij je maandelijkse kosten enorm kunt beperken. Zo houd jij aan het einde van de maand ook nog wat geld over voor leuke zaken!