Studeren in een busje; Nienke doet het!

Geschreven op: 29 apr 2021
Op kamers

Student Communicatie Nienke woonde eerst in een studentenhuis, maar daar was het iets te gezellig. Van studeren kwam niet zo veel terecht. Ze verhuisde naar een busje, waardoor ze nu een studentenkamer op wielen heeft.

De eerste 2,5 jaar van mijn studententijd woonde ik op kamers in Den Bosch. In een heel gezellig studentenhuis, met leuke huisgenootjes. We aten vaak samen en er waren leuke huisfeestjes. Dit was allemaal best duur. Ik werkte zo veel mogelijk om rond te komen. Als ik dan thuiskwam, was het zo gezellig dat studeren er vaak bij inschoot. Ik moest iets veranderen, want hoe goed ik ook op mijn plek zat, dit werkte niet. 

Van studentenkamer naar camper 

Mijn vader zei dat ik altijd weer thuis kon komen wonen, maar dat wilde ik eigenlijk niet. Ik wilde graag naar mijn vrienden en makkelijk naar school kunnen. In Den Bosch met een treinstation om de hoek, kon dat. Een auto werd onderwerp van gesprek. Een goede oplossing om makkelijk van hot naar her te kunnen als ik besloot terug te gaan naar mijn ouderlijk huis.

Het perfecte busje

Toen mijn vader vroeg wat voor soort auto ik eigenlijk leuk vond, wist ik meteen: een bus! Tweedehands, derdehands of vierdehands maakte me niet uit. Een bus leek me fantastisch. Na een paar maanden zoeken vonden we een heel leuk busje, met een gek dakraam en wat deukjes hier en daar. Met mijn vader bekeek ik of dit goed onderhouden grijze monster het juiste busje was. En jawel, op 25 augustus 2019 reed ik in mijn eigen Volkswagen T4 uit 1997 naar mijn ouderlijk huis.

Studentenkamer op wielen

Ik vroeg of mijn vader in dat busje een simpel opklapbedje kon maken, zodat ik wanneer ik uit wilde, altijd een slaapplek had. Van een simpel opklapbedje werd dat een hele camper met alles erop en eraan. Een bed, een keuken, een tafel, draaiende stoelen, een bureau, een kledingkast en zelfs een wc. De bus werd van alle gemakken voorzien. Vanaf maart 2020 gebruik ik dit busje als mijn eigen studentenkamer op wielen.

Wennen

Het was een grote gok en even flink schakelen om mijn eigen plek op te geven en in een busje te gaan wonen. Je moet op zoek naar camperplaatsen waar je je busje neer mag zetten en in de winter leef je op een heel klein oppervlak. Gelukkig bleek het gevoel van vrijheid en mijn eigen plekje net zo fijn als ik van tevoren had verwacht.

Meer zien van mijn busje? Je kunt mij vinden op: Insta @hittheroad.jackk & Tiktok @groetjesvannienke

 
Meteen meer lezen over de bus? Bekijk mijn interview met RTL Nieuws.