De fijnste schoenen tijdens je studententijd!

Geschreven op: 5 okt 2022
Studeren en Studentlife
Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.

We weten allemaal dat je studententijd niet alleen maar draait om colleges, studeren, stapels boeken en talloze verslagen. Maar of je nou de hele dag aanwezig bent bij colleges, een verslag uit moet werken of de hele dag bezig bent voor je studentenvereniging, je moet altijd fijne schoenen hebben. Zeker wanneer je veel loopt op een dag is het niet fijn als je na een uur al last van je hak krijgt, of dat je tenen toch iets meer knellen dan je verwacht had.

De leukste en meest comfortabele schoenen

Er zijn veel leuke schoenen voor dames te vinden, maar het is natuurlijk maar net wat jouw stijl is. Kies je voor halfhoge laarsjes van leer of stof, of toch voor enkellaarzen? Wat we vooral veel zien zijn veterboots. Deze zijn er in verschillende kleuren, materialen en hoogtes zodat ze altijd wel bij je outfit passen. Ga voor stoere lage modellen met een verhoogde zool, of juist voor een hoger model in een lichtbeige kleur.

De hele dag op hakken

Wil jij de hele dag op hakken doorbrengen? Dan is het verstandig niet voor pumps met naaldhakken te kiezen. Dit lukt je misschien voor drie uur, maar acht uur lang gaan je voeten niet leuk vinden. Beter kun je dan kiezen voor pumps met een blokhak of enkellaarsjes met een haak. Wil je toch echt pumps met naaldhakken aan? Kies er dan voor een bescheiden hak te nemen, en geen stiletto’s.

Naast de pumps, die altijd favoriet zijn, zien we de leren enkellaarsjes met blokhak ook weer veel voorbij komen. Verschillende grote merken hebben deze al in hun assortiment staan. Het is niet zo gek dat deze laarzen weer populair zijn, want ze zijn ideaal te combineren!

Comfortabel op sneakers

Zijn pumps of enkellaarsjes wel leuk, maar niet om de hele dag op te lopen? Dan kun je uiteraard ook kiezen voor mooie en comfortabele sneakers. Er zijn ontzettend veel sneakers verkrijgbaar, maar lang niet allemaal zijn ze ook echt goed voor je voeten. Dit merk je vaak wanneer je er al een paar uur achter elkaar op loopt. Je tenen gaan pijn doen of je voelt een steek aan de zijkant van je voet.

Gelukkig zijn er ook veel damessneakers die juist pijn helpen voorkomen, zodat jij de hele dag door kunt gaan. Er zijn hoge en lage sneakers, zelfs met een kleine sleehak erin verwerkt. En dan hebben we het nog niet eens over de kleuren en materialen gehad. Een sneaker van (kunst)leer is vaak het meest ideaal omdat deze eenvoudig schoon te maken zijn en niet heel erg duur zijn. Maar er zijn ook sneakers met sierritsen, imitatiebont, imitatievacht of met een krokodillenreliëf.