Dit is de beste studenten laptop

Geschreven op: 13 jul 2021
Studeren en Studentlife
Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.

Het meest gebruikte artikel voor een student is de laptop. Niet alleen gebruik je je laptop bij alles wat met studeren te maken heeft, maar ook voor het kijken van filmpjes, luisteren van muziek, online shoppen, het boeken van een vakantie of weekendje weg, het in contact blijven met familie en vrienden en nog veel meer. 

Belangrijker dan kleding, schoenen of noem maar op. En belangrijk om de juiste te kiezen dus. Zeker in het oerwoud der laptops. Nog lastiger om de juiste aanbieding te vinden… tenzij je de beknibbelwekker kent. 

Wat heb je nodig… en vooral wat niet? 

Wil je het beste van het beste, dan is kiezen niet zo moeilijk. Maar daar staat natuurlijk wel een hoge prijs tegenover. Als student weet je dat er meer in het leven is en ook dat je je geld maar één keer uit kunt geven. Bepalen wat je wel en wat je niet nodig hebt, zorgt er voor dat je meer geld over houdt voor andere leuke dingen. 

Studeer je iets in ICT, dan hoeven we je niets uit te leggen. Maar studeer je één van de vele andere richtingen (en die kans is groot), dan ben je waarschijnlijk wat minder thuis in termen als een 

dual core, Quad core, Hexa of Octa, vraag je je misschien af wat nu de kloksnelheid of processorsnelheid minimaal moet zijn en of jij een SSD of HDD opslagtype nodig hebt. De juiste laptop kopen, doe je dan door vooraf een lijstje maken met waar je de laptop voor wil gebruiken en zo bepalen wat voor jou nodig is. 

Een goede studenten laptop

Heb je geen zin in urenlang zoekwerk, dan is er natuurlijk ook gewoon de ultieme studenten laptop; de Chromebook. Een Chromebook is ideaal voor als je je laptop gebruikt voor internetten, mailen, schrijven van tekstbestanden, luisteren van muziek of het kijken van You Tube video’s of Netflix. Alles eigenlijk behalve videomontages, fotobewerkingen of gamen. 

Een Chromebook werkt overigens niet met Windows of Apple besturingssysteem maar met Chrome OS. Hierdoor heb je veel opslag in de Cloud en als extraatje kun je ook nog eens gratis gebruik maken Google Docs, Drive, Forms, Sheets en Slides. Dat op de al perfecte prijs en ook een super accu. Niet zo vreemd dus dat deze laptop onder de studenten zo gewild is. 

En dan de beknibbelwekker

Naast een snelle laptop die licht is en die je weinig hoeft op te laden, moest de prijs ook goed zijn. Maar dagenlang zoeken naar betere prijs is eigenlijk ook jammer van je tijd. Daarom is er de beknibbelwekker. Door nu een laptop uit te kiezen en deze slimmer wekker aan te zetten, kun jij gewoon rustig op vakantie, het strand op of naar het terras met vrienden. Heb je jouw ideale laptop gevonden dan stel je de slimme beknibbelwekker in. Je kunt zelfs aangeven welke prijs je maximaal wil besteden. Komt de laptop van jouw keuze in de aanbieding en binnen jouw budget, dan krijg je een seintje. Ideaal dus.