Maak een feest van Blue Monday!

Geschreven door: Lara Freeling
Op: 16 jan 2023
Studeren en Studentlife

Na alle gezelligheid in december belanden we na oud en nieuw in de saaie, donkere maand januari. Niet zo gek dus dat ‘Blue Monday’ op 16 januari in het leven is geroepen. De meest deprimerende maandag van het jaar. Of niet natuurlijk. Lees hier hoe je van Blue Monday een succes maakt.  

De maandag van de laatste volle week van januari is Blue Monday, de dag waarop de meeste mensen zich treurig of weemoedig voelen. Goede voornemens zijn mislukt, de vakanties voorbij en de dagen zijn donker. Alles lijkt net even wat minder goed te gaan. Maar ook jouw motivatie keert terug als het vanaf begin februari steeds wat later donker wordt. En met deze tips maak jij van de meest deprimerende dag van het jaar een feestje.  

Tip #1: Geef complimenten  

Heel eerlijk: word jij niet blij van een compliment op z’n tijd? Waarschijnlijk wel! Strooi daarom vandaag met complimenten. Vertel die vreemde op straat dat hij een leuke jas draagt of vertel je beste vriend(in) hoeveel je hem of haar eigenlijk waardeert. Wist je dat je zelf ook blij wordt als je een ander een compliment geeft? Winning!  

Tip #2: Accepteer het als iets niet lukt 

Blue Monday valt uiteraard op een maandag, dus de kans is groot dat je op school zit of thuis achter een beeldscherm colleges volgt. Misschien heb je binnenkort tentamens, so’s of veel te veel huiswerk. Zonder pieken geen dalen! Dus mocht het vandaag echt niet je dag zijn: wees niet teleurgesteld. Blue Monday bestaat niet voor niets, een baaldag op zijn tijd hoort erbij. Geef je eraan over en ga lekker je favoriete Netflixserie kijken. 

Tip #3: Zet negativiteit om in positiviteit 

Ha, nu komt je koppigheid erg van pas! Probeer Blue Monday om te zetten in iets positiefs. Hoezo zorgt Blue Monday voor een slechte dag?! Probeer juist een heel productieve dag te hebben: ruim je kamer op, stofzuig het huis en werk alvast vooruit. Beat Blue Mondays’ ass! En onthoud: mocht het niet lukken… grijp terug op de vorige tip! 

Tip #4: Maak iets lekkers te eten 

Wat is nou leuker dan aan het begin van de week iets lekkers eten? Spurt naar je keuken en bak een brownie, regenboogtaart, koekjes of een lekker toetje voor het avondeten! Een extra tip: maak extra veel en breng het langs bij je buren, oma’s/opa’s, vriendinnen of familie. Dat kunnen ze vast en zeker waarderen!  

Tip #5: Voor je het weet is de dag om 

Deze dag is eigenlijk zo weer voorbij! Ben jij weer een jaar verlost van Blue Monday!

 

(Geschreven door Lara Freeling)

Over Lara Freeling