Studeren in... Leiden

Geschreven op: 1 apr 2021
Studeren en Studentlife

Leiden staat bekend om de oudste universiteit van Nederland. Universiteit Leiden is een universiteit met aanzien en alumni die nobelprijzen wonnen. De stad is gezellig, pittoresk en met haar ligging tussen De Haag, Utrecht en Amsterdam in perfect voor studenten in en rondom Leiden. Kamers zijn dan ook schaars, maar met goed zoeken en een netwerk kom je al een heel eind. Naast de EL CID introductieweek kun je ook ieder jaar je lol op tijdens het Leids Ontzet op 3 oktober.

In Leiden kun je onder meer studeren aan Universiteit Leiden,Hogeschool Leiden en de Webster University.  

Voorzieningen & vertier in Leiden

Aantal inwoners

124.797

Aantal studenten

32.215

Aantal studenten wonend in Leiden

12.630

Aantal hogescholen en universiteiten

6

Aantal bioscopen

3

Aantal cafés

79

Aantal musea

8

Aantal theaters

3

Deze studenten gingen je voor in Leiden!

Augustinus – Leiden

Ik ben Hugo (20) en ik studeer Bestuurskunde in Leiden. Toen ik naar Leiden kwam werd mij aangeraden bij een vereniging te gaan. Leiden is namelijk klein en heeft niet echt een uitgaansleven. Eigenlijk voor de El Cid (de Leidse introductieweek) had ik al een voorkeur voor Augustinus en deze gezelligheidsvereniging heeft mij in een periode van amper zeven maanden al ontzettend veel gebracht. Zo woon ik met 16 Augustijnen en Quinten op het Superhuis, hierdoor is er altijd wel iemand thuis is om wat mee te doen. Ook heb ik via Augustinus mijn vrienden gevonden bij cordial (jaarclub) Harpoen en gezelschap (dispuut) Carpe Noctem. De vriendschappen die ik hier heb opgebouwd zijn nog maar een paar maanden oud maar de sterkte er van merk ik dagelijks. Zelfs met de quarantaine blijf ik met iedereen (online) contact houden en dat zorgt ervoor dat ik bij Augustinus helemaal op mijn plek zit.

Quintus – Leiden It's Q time!

Bram studeert Molecular Science & Technology aan de Universiteit Leiden en is in 2019 bij Quintus gegaan. Daar zit hij in het dispuut Sjap Eisjedies.
''Het eerste jaar bij een vereniging als Quintus begint allemaal bij de kennismakingstijd. Hier leer je je jaargenoten en de vereniging kennen. Na de Kennismakingstijd ben je officieel lid van Quintus en kan het verenigingsleven beginnen. Hierna is het tijd om een dispuut te kiezen. Door middel van allerlei leuke activiteiten leer je de disputen kennen, en uiteindelijk maak je de keuze voor jouw favoriete dispuut. Dit klinkt allemaal erg spannend maar het verliep allemaal heel natuurlijk. Na de eerste kennismaking met mijn dispuut was ik op slag verliefd. Eén ding wist ik zeker; dit worden mijn vrienden voor het leven. Bij Quintus kan je het zo gek maken als je zelf wil, naast je dispuut kan je je inzetten voor allerlei commissies. Wat je ook doet, of niet doet, het wordt hoe dan ook de mooiste tijd in tijden.''