Meeloopdag Bestuurskunde: Economie, Bestuur en Management

Vorm
Heb je altijd al eens in de collegezaal willen zitten van een eerstejaars student van de Bachelor Bestuurskunde voor de specialisatie Economie, Bestuur en Management? Dan is dit je kans!
Meld je aan voor een meeloopdag en stap de collegazaal binnen om mee te doen met het hoorcollege van het vak Macro-economie. Dit vak geeft een inleiding over de macro- en monetaire economie. Daarbij wordt extra aandacht gegeven aan de toepassing van economisch beleid op de langere termijn. Onderwerpen die in dit vak aan bod komen zijn hoge inflatie, conjunctuur, internationale geldstromen, economische groei, en de rol hierin van economisch- en monetair beleid door de overheid. Wat dit vak zo leuk maakt is dat je de wereld om je heen beter leert begrijpen. In dit vak wordt bijvoorbeeld de torenhoge inflatie van het laatste jaar verklaard. Ook leer je hoe de Europese Bank de euro stabiel houdt in de verschillende lidstaten.
Geïnteresseerd geraakt? Voorafgaand aan dit college krijg je ook een presentatie over de gehele bachelor bestuurskunde en de economische specialisatie. Hier kun je al je vragen stellen en ingaan op de inhoud van andere vakken. Wij hopen jou op een van de meeloopdagen te mogen verwelkomen op onze campus in Den Haag!
nov
21
2023
Tijd: 12:15 - 14:15 uur
Adres:
Turfmarkt 99
2511 DP DEN HAAG

1 opleiding doet mee aan deze activiteit

Universiteit | Voltijd | Recht en Bestuur

Bestuurskunde

Den Haag
Bachelor

Meer open dagen van Universiteit Leiden - Den Haag

6
apr
Proefstuderen BSc. Security Studies
Tijd: 13:30 - 16:30 uur
6
apr
Proefstuderen BSc. Bestuurskunde
Tijd: 12:30 - 15:30 uur
6
apr
Experience Day International Studies
Tijd: 12:00 - 16:30 uur
Bekijk alle open dagen van Universiteit Leiden