Applied Data Science & Artificial Intelligence

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Data spelen een grote rol in de samenleving. Wil je meebouwen aan de toekomst? Heb je passie voor techniek én wil je weten wat er in de wereld speelt? Volg dan de opleiding Applied Data Science & AI.
Met data heb je impact op de wereld om je heen. Zonder dat je het misschien merkt, word je nu overal beïnvloed door data. Als je een nieuwe broek koopt bij Zalando of als je een nieuwsitem leest op nu.nl. Maar ook als je een verzekering aanvraagt of naar een ziekenhuis gaat. Vrijwel alle grote organisaties gebruiken data om te kiezen wat belangrijk is. Data zijn dus overal; van sensoren en trackers tot apps. Gegevens over demografie en koopgedrag van consumenten zijn voor bedrijven goed waard. Data kunnen ons helpen om de mens en maatschappij beter te begrijpen en spelen binnen alle branches een rol. Denk bijvoorbeeld aan socialmedia-analyses en dataverzameling voor websjops, zodat je koopgedrag van klanten kan voorspellen. De wereld van data is een bijzonder uitdagende omgeving. Bij deze opleiding leer je hoe je geautomatiseerd data kan verzamelen, opschonen, opslaan en beheren. Dat doe je door projecten uit te voeren voor echte organisaties. Na deze 4-jarige opleiding ben je een 'data schientist for the future'. Dit betekent dat je data-gedreven toepassingen op een ethisch verantwoorde wijze kunt toepassen. Binnen de opleiding speelt 'responsible technology' een belangrijke rol.

Toelatingseisen

C&M
met Wiskunde A of Wiskunde B
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar
C&M
met Wiskunde A of Wiskunde B
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2023 over aspecten van deze opleiding?

Deze opleiding
Applied Data Science & Artificial Intelligence
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.3 8.7 -0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de inhoud van de opleiding, denk bijv. aan het niveau van je opleiding, de aansluiting op je vooropleiding en de kwaliteit van het studiemateriaal.
Inhoud
7.3 7.8 -0.5
Deze opleiding
Applied Data Science & Artificial Intelligence
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.6 7.9 -0.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.6 7.8 -0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
6.8 7.3 -0.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
7.2 7.7 -0.5
Toon meer

Adres:
Burgemeester S'jacobplein 1
3015 CA Rotterdam

Deze instellingen hebben ook een open dag

De Haagse Hogeschool - Zoetermeer

nov
9
2024
Open Dag
Locatie:
Tijd: 10:00 - 14:00