Business IT & Management

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Bij de opleiding Business IT & Management (BIM) leer je hoe je processen van organisaties verbetert en innoveert. Met behulp van informatie- en communicatietechnologie creëer je duurzame oplossingen.
Na je hbo Business IT & Management breng je de bedrijfsprocessen van een verzekeraar in kaart. Je ontwikkelt een klantgericht contentmanagementsysteem of voert een ERP-systeem in waar iedereen blij mee is. Omdat je met alles rekening houdt: financiën, informatiebeveiliging, communicatie, testen en opleiden van medewerkers. Je bent internationaal georiënteerd. Nieuwe technische ontwikkelingen plaats je in het perspectief van duurzaamheid of maatschappelijke waarden, normen en ethische dilemma's.

Je leert alles over het verbeteren van bedrijfsprocessen met behulp van informatiesystemen. Als je klaar bent met de Business IT & Management opleiding ben je Bachelor of Science. Met de unieke combinatie van Bedrijfskunde en Informatica heb je zó een baan, omdat je in staat bent de gevolgen te overzien van je werk. Bijvoorbeeld de impact van het gebruik van ICT op de diverse onderdelen van een bedrijf, waarbij natuurlijk ook security en privacy een belangrijke rol spelen.

Duurzaamheid is in het hele opleidingsprogramma van Business IT & Management verwerkt. Je leert technologie en communicatie in te zetten bij het duurzaam en bedrijfsmatig oplossen van problemen voor de samenle

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 45

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2023 over aspecten van deze opleiding?

Deze opleiding
Business IT & Management
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.2 8 0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de inhoud van de opleiding, denk bijv. aan het niveau van je opleiding, de aansluiting op je vooropleiding en de kwaliteit van het studiemateriaal.
Inhoud
7.3 7.3 0
Deze opleiding
Business IT & Management
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.7 7.5 0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.7 7.6 0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.3 7.4 -0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
7.2 7.2 0
Toon meer

Kennismaken met de opleiding?

Kom naar de open dag

29
mei
Proefstuderen Business IT & Management
Tijd: 13:00 - 15:30 uur

Adres:
Hogeschoollaan 1
4818 CR Breda

Deze instellingen hebben ook een open dag

Avans Hogeschool - Breda

mei
13-15
2024
Open avonden deeltijd 13 en 15 mei
Locatie:
Tijd: 00:00 - 23:59

Hogeschool Rotterdam - Rotterdam

mei
23
2024
Open avond Career Academy (deeltijd)
Locatie:
Tijd: 18:00 - 20:00

Avans Hogeschool - Breda

mei
29
2024
Proefstuderen Business IT & Management
Locatie:
Tijd: 13:00 - 15:30