Creative Business

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Interesse in alle media om je heen, van tv, magazines tot aan games en social media? Kies voor Creative Business en word manager of specialist in de media, entertainment of creatieve industrie!
Waar je interesse in media ook ligt, of het nu muziek, film, tv of online media of print is, de bachelor Creative Business leidt je op tot manager in de media-industrie. Je houdt je bezig met de creatieve media-inhoud én met management en ondernemerschap. Je leert hoe je met media impact maakt bij de doelgroep en waarde creëert voor het bedrijf waar je werkt of je opdrachtgever. We leren je ook de basis van productie, zodat jij straks een nóg betere manager kan worden: in jaar 1 en 2 maak en produceer je bijvoorbeeld media in onze studio's op de campus. Hiervoor maak je gebruik van onze radiostudio, schermen, top-notch camera- en audio-apparatuur, en de nieuwste ontwerpsoftware. Ook leer je hoe je een concept ontwikkelt, een magazine in elkaar zet en hoe je media producten in de markt zet (marketing).

Vwo-instroom
Doe jij vwo? Met de fasttrack haal je jouw hbo-diploma Creative Business in drie jaar! Hierna kun je de master Content & Media Strategy volgen.

Toelatingseisen

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2024 over aspecten van deze opleiding?

Deze opleiding
Creative Business
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.2 8 0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de inhoud van de opleiding, denk bijv. aan het niveau van je opleiding, de aansluiting op je vooropleiding en de kwaliteit van het studiemateriaal.
Inhoud
6.9 7 -0.1
Deze opleiding
Creative Business
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
6.8 7 -0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.1 7.3 -0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
8.2 7.6 0.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
6.7 6.9 -0.2
Toon meer

Adres:
Rengerslaan 8 - 10
8917 DD Leeuwarden