Niveau
Graad
Vorm
Sector
Doe mee aan de BSc. Data Science & Society, een topopleiding volgens de 2024 Keuzegids! Leer hoe je data kan verzamelen, begrijpen, en presenteren en ontdek de ethische, maatschappelijke, en bestuurlijke aspecten van nieuwe technologieën. Is data de nieuwe olie? Kan gezichtsherkenning ook leiden tot rassenherkenning? Heeft jouw hardlooprondje met Strava invloed op infrastructurele voorzieningen? Ontdek het tijdens het bachelor programma Data Science & Society van Campus Fryslân!✔️ Datawetenschappen en de maatschappij bestuderen binnen één opleiding, in een snelle leeromgeving waarin digitalisatie het kloppend hart vormt van alles waar we mee bezig zijn.✔️ Werk met veel verschillende onderwerpen en methodes aan oplossingen voor lastige vraagstukken die niet binnen een enkele discipline op te lossen zijn.✔️ Word een waardevolle teamspeler en doe ervaringen en vaardigheden op die je later in je loopbaan goed van pas zullen komen.Data is niet goed, niet slecht en niet neutraal. We kunnen niet zonder, dus verspreiding van data doet ertoe. Met deze toekomstgerichte bachelor duik je dieper in de sociale aspecten van Data Science en bestudeer je data-afhankelijke besluitvormingsprocessen. Tegelijkertijd leer je hoe je technische data science-vaardigheden kunt gebruiken en toepassen. Bij Campus Fryslân krijg je de kans om je persoonlijk te ontwikkelen in een praktijkgerichte, internatio

Toelatingseisen

C&M
met Wiskunde A of Wiskunde B
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 45

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2023 over aspecten van deze opleiding?

Deze opleiding
Data Science and Society
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.4 8.4 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de inhoud van de opleiding, denk bijv. aan het niveau van je opleiding, de aansluiting op je vooropleiding en de kwaliteit van het studiemateriaal.
Inhoud
8.7 8.7 0
Deze opleiding
Data Science and Society
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
9.1 9.1 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
8.8 8.8 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
8.9 8.9 0
Toon meer

Kennismaken met de opleiding?

Kom naar de open dag

25
apr
Student for a Day - Data Science & Society
Tijd: 11:00 - 14:30 uur

Adres:
Wirdumerdijk 34
8911 CE Leeuwarden

Deze instellingen hebben ook een open dag

Rijksuniversiteit Groningen locatie Leeuwarden - Leeuwarden

apr
25
2024
Student for a Day - Data Science & Society
Locatie:
Tijd: 11:00 - 14:30