Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Voor deze opleiding is een vastgesteld aantal plaatsen (een numerus fixus) beschikbaar en vindt een selectieprocedure plaats. Lees meer over numerus fixus.
Niveau
Graad
Vorm
Sector

In je opleiding komen alle diersoorten aan bod: paarden, runderen, katten en honden, varkens, konijnen, pluimvee... Natuurlijk start je met de theorie over het gezonde dier. 

Toch maak je ook al kennis met de klinische en praktische aspecten van het beroep. Voor demonstraties en hands-on practica trekken we naar het gloednieuwe vaardighedenlabo en naar onze demonstratiestal ‘De Ark’. 

Daar leer je ook al doende alles over dierengedrag en dierenwelzijn, want we vinden het belangrijk dat je vlot en veilig leert omgaan met diere

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 0
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 0

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Diergeneeskunde
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
91 0 9999
Deze opleiding
Diergeneeskunde
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
79 0 9999
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8 0 9999
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
83 0 9999
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
74 0 9999
Toon meer

Adres:
Universiteitsplein 1
2610 Antwerpen