Econometrics and Data Science

Niveau
Graad
Vorm
Sector
In de samenleving van vandaag wordt ontzettend veel data verzameld. Maar hoe wordt die gebruikt? Hoe stelt KLM op basis van vraag en aanbod haar ticketprijzen vast? Hoe weet Booking.com waarom klanten bepaalde hotels boeken en andere niet? Hoe voorspelt Spotify welk volgend nummer haar klanten willen horen? En welke ethiek zit er achter het verzamelen en bewaren van al deze data?
Als je het Econometrics and Data Science-traject kiest, combineer je computer science methoden en statistische data-analyse, ideaal om uitdagende problemen in bedrijven, economie en finance op te lossen.
Wat is het effect op de verkopen als Amazon zijn prijzen verandert? Hoe hoog moet een dijk zijn om overstromingen door klimaatverandering te voorkomen? Je leert niet enkel over zaken als datastructuren en algoritmes; je leert ook vanuit ethisch perspectief na te denken over wat je met data kunt doen.
Wist je trouwens dat zowel de bachelor als de master in Econometrics and Operations Research van de VU al twee jaar na elkaar zijn verkozen tot Topopleiding door de Keuzegids Universiteiten?

Toelatingseisen

C&M
met Wiskunde B
E&M
met Wiskunde B
N&G
met Wiskunde B
N&T
met Wiskunde B

Adres:
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Deze instellingen hebben ook een open dag

Erasmus Universiteit Rotterdam - Rotterdam

okt
5
2024
Bachelor Open Dag 5 oktober 2024
Locatie:
Tijd: 9:00 - 17:00

Maastricht University - Maastricht

okt
12
2024
Bachelor Open Dag
Locatie:
Tijd: 9:00 - 17:00

Tilburg University - Tilburg

nov
2
2024
Bachelor Open dag
Locatie:
Tijd: 9:15 - 17:00

Maastricht University - Maastricht

feb
8
2025
Bachelor Open Dag
Locatie:
Tijd: 9:00 - 17:00