Food Commerce & Technology
De studie Food Commerce and Technology is gericht op het ontwikkelen, produceren en verkopen van voedingsmiddelen. Het is een breed georiënteerde studie die elementen bevat van scheikunde, natuurkunde, biologie, bedrijfseconomie en m&o. De studie heeft een zeer praktische insteek. Naast de nodige theorie ben je tijdens de studie veel bezig met projecten en practica. Er wordt veel in groepen gewerkt. Het eerste jaar is gemeenschappelijk van aard. Tijdens dit jaar leer je wat er allemaal komt kijken bij de ontwikkeling en lancering van een nieuwe voedingsproduct. In jaar twee kies je één van de twee afstudeerrichtingen: Voedingstechnologie of Markt en Consument. De onderwerpen die specifiek tijdens Voedingstechnologie aan bod komen zijn productontwikkeling, sensoriek, voedselkwaliteit en procestechnologie. Bij Markt en Consument zijn dit marketing, communicatie en verkoop. Het eerste gedeelte van het derde jaar bestaat uit een stage bij een voedingsbedrijf. In het vierde jaar verricht als afsluiting vijf maanden lang je afstudeeronderzoek.
Toelatingseisen
Bindend studieadvies
Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:
Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?
Hoe tevreden waren studenten in 2022 over aspecten van deze opleiding?
Deze opleiding
Food Commerce & Technology
|
Landelijke gemiddelde | Verschil | |
---|---|---|---|
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
|
8.5 | 8.6 | -0.1 |
Deze opleiding
Food Commerce & Technology
|
Landelijke gemiddelde | Verschil | |
---|---|---|---|
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
|
7.3 | 7.4 | -0.1 |
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
|
7.2 | 7.4 | -0.2 |
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
|
5.9 | 6.6 | -0.7 |
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
|
7.3 | 7.1 | 0.2 |
Totaalscore
|
7.4 |
Kennismaken met de opleiding?
Kom naar de open dag