Imaging Engineering

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Imaging Engineers laten wetenschappers op nieuwe en innovatieve manieren naar de wereld in het klein kijken. Hun geavanceerde beeldtechnologieën zijn als superkrachtige camera's die ons laten zien en voelen wat het menselijk oog niet kan waarnemen. Dit vergroot ons begrip van ons lichaam en de wereld om ons heen en stimuleert wetenschappelijke innovatie.
Na het eerste half jaar kies je één van twee specialisaties die de master Imaging Engineering biedt:
1. Moleculaire specialisatie: hierbij gebruik je je kennis van moleculen en hun interacties om moleculaire beeldvorming te verbeteren in vakgebieden als geneeskunde, chemische technologie, oppervlakte- en proceschemie, biotechnologie en celbiologie.
2. Instrumentatiespecialisatie: in deze richting zet je je technische vaardigheden in om innovatieve meet- en detectietechnieken, inclusief instrumentatie, te gebruiken en te ontwerpen.
De masteropleiding Imaging Engineering is er voor bachelors die een opleiding in natuurwetenschappen en/of techniek afrondden. We leiden je op tot een interdisciplinair expert in beeldvorming. Je toekomstige werk kan een krachtige impact hebben in de academische wereld of in de industrie, denk aan het oplossen van misdaden, het verbeteren van medische scans, het ontwikkelen van camera’s voor zelfrijdende auto’s of detectietechnieken voor duurzame voedselproductie.

Kennismaken met de opleiding?

Kom naar de open dag

16
mei
On Campus Experience Day Imaging Engineering
Tijd: 13:30 - 17:5 uur

Adres:
Minderbroedersberg 4 tot 6
6211 LK Maastricht

Deze instellingen hebben ook een open dag

Maastricht University - Maastricht

mei
16
2024
On Campus Experience Day Imaging Engineering
Locatie:
Tijd: 13:30 - 17:5

Maastricht University - Maastricht

nov
9
2024
Master Open Dag
Locatie:
Tijd: 9:00 - 17:00