Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Graad
Vorm
Sector

Hoe functioneert het lichaam?

Achter kinesitherapie schuilt veel kennis. Je start je opleiding dan ook met geneeskundige opleidingsonderdelen zoals anatomie en fysiologie en wetenschappelijke opleidingsonderdelen zoals chemie, biomechanica en fysica. Zo leer je hoe een gezond lichaam functioneert.

Gaandeweg staan er meer kinesitherapeutische opleidingsonderdelen op het programma:

  • Je leert over houdings- en bewegingsklachten.
  • En je oefent technieken om klachten te behandelen, maar ook te voorkomen.
  • Je lessen zijn een mix van hoorcolleges, werkcolleges en practica.

De universiteit beschikt over een heel aantal moderne les- en praktijklokalen. Soms wijken we ook uit naar een sportcomplex, het stedelijk zwembad of een fitnesscentrum in de buurt van de campus. Of volg je les van een arts in het Middelheim Ziekenhuis. In onze skills labs, ingericht als praktijkruimte, kan je samen met je medestudenten ook na de lessen verder oefenen.

Eerste stappen in onderzoek

Je leert data verzamelen, analyseren, interpreteren en toepassen in een klinische context. Zo verbeter je je eigen hulpverlening én lever je een (misschien kleine maar daarom niet minder belangrijke) bijdrage aan de ontwikkeling van het beroep.

Niet alleen jijzelf, maar ook je docenten zijn actief in onderzoek. Ze brengen de meest recente inzichten uit wetenschappelijk onderzoek mee naar de lessen. Ook in je cursussen kom je wetenschappelijke artikels tegen.


Adres:
Universiteitsplein 1
2610 Antwerpen