Theater

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Zelf op het podium staan en spelen, of liever theater maken achter de schermen? Met een theaterstudie kun je aan de slag als schrijver, acteur of vormgever voor ervaringen, theater, film of televisie.
Bij HKU Theater kun je kiezen uit:
Acting
Als je afstudeert met de afstudeerrichting Bachelor of Theatre in Acting ben je acteur voor theater, film of televisie. Naast de opleiding tot acteur is er een mogelijkheid om je na een jaar te specialiseren als acteur-theatermaker.
Docent Theater
Met de studie Bachelor Theatre in Education word je opgeleid tot Docent Theater met een eerstegraads lesbevoegdheid. (zie opleiding Docent Theater)
Interactive Performance Design
Om ervaringen te ontwerpen gebruik je elementen uit verschillende disciplines: games en interactiviteit, kunst, techniek, theater en performance.
Writing for Performance
De afstudeerrichting Writing for Performance van de HKU is de enige voltijd hbo-studie tot dramaschrijver in Nederland. Als afgestudeerde ben je professioneel dramaschrijver van teksten voor theater, film, televisie, radio en nieuwe media.
Theatre Design
De afstudeerrichting Theatre Design leidt je op tot theatervormgever. Beeldende kunst en theater komen in deze studie bij elkaar. Het vertellen van een verhaal in beelden is het belangrijkst.

Kijk voor alle juiste informatie over deze opleidingen, toelatingseisen en kosten op de website van HKU.

Toelatingseisen

Technische en fysieke vaardigheid die blijkt uit: dramatische technieken, onderverdeeld in ritme, klank, detail, articulatie, coördinatie, beweging, vermogen tot transformeren en schakelen; vermogen tot concentratie, inleving, gevoelsuiting en observatie. Artistieke aanleg die blijkt uit: creativiteit, inlevingsvermogen, transformeren en samenspel; zelfacceptatie en authenticiteit, verbeelding en fantasie, verbeelde werkelijkheid en geloofwaardig personage; klank- en tekstgevoeligheid, muzikaliteit; originaliteit bij improvisatie en presentatie

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2022 over aspecten van deze opleiding?

Deze opleiding
Theater
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.3 8.7 -0.4
Deze opleiding
Theater
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.8 8.2 -0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.7 8.2 -0.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.5 7.9 -0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
7.3 7.5 -0.2
Totaalscore
7.7  
Toon meer

Kennismaken met de opleiding?

Kom naar de open dag

25
nov
Open Dag HKU
Tijd: 00:00 - 23:59 uur

Adres:
Nieuwekade 1
3511 RV Utrecht

Deze instellingen hebben ook een open dag

ArtEZ University of the Arts - Arnhem

nov
4
2023
Open dag ArtEZ Theater & Dans Arnhem
Locatie:
Tijd: 10:00 - 16:00

HKU - Utrecht

nov
25
2023
Open Dag HKU
Locatie:
Tijd: 00:00 - 23:59

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten - Amsterdam

jan
27
2024
Open Dag Academie voor Theater en Dans
Locatie:
Tijd: 10:30 - 17:00