Voor deze opleiding is een vastgesteld aantal plaatsen (een numerus fixus) beschikbaar en vindt een selectieprocedure plaats. Lees meer over numerus fixus.
Niveau
Graad
Vorm
Sector

Een zwangerschap is een mooie en bijzondere, maar ook een spannende tijd. De gezondheid van de baby en de aanstaande moeder staan natuurlijk voorop. In de opleiding Verloskunde leer je hoe je zwangere vrouwen en hun partners voorlicht en bijstaat tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Ook begeleid je zelfstandig de geboorte van baby's. Gaat het welzijn van zwangere vrouwen, hun partners en hun baby's jou aan het hart, dan is dit de opleiding voor jou!
Als verloskundige draag je een grote verantwoordelijkheid en kom je steeds in nieuwe situaties terecht. Daarom zijn zelfstandigheid, nauwkeurigheid en stressbestendigheid eigenschappen die echt bij jou horen. Je hebt straks een medisch beroep waarin je zelfstandig beslissingen neemt die voor aanstaande ouders en hun baby zeer ingrijpend kunnen zijn. Zij moeten blind kunnen vertrouwen op jouw deskundige oordeel als verloskundige. Je helpt vrouwen ook op andere manieren: door ze zelfvertrouwen te geven, in te spelen op hun wensen en ze te helpen hun grenzen aan te geven.
Studenten Verloskunde zijn zeer gemotiveerd en investeren er veel van hun tijd in. Het helpt ook als je van samenwerken houdt en breder kijkt dan je eigen studie. In de praktijk werk je namelijk veel samen met allerlei andere professionals. Denk aan gynaecologen, verpleegkundigen, huisartsen, en kraamverzorgenden.

Toelatingseisen

C&M
met Biologie en Scheikunde en (Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
met Biologie en Scheikunde
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
met Biologie
C&M
met Biologie en Scheikunde
E&M
met Biologie en Scheikunde
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
met Biologie
Voldoende aanleg en geschiktheid.

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 0
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 0

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Verloskunde
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8 8.5 -0.5
Deze opleiding
Verloskunde
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8 8.1 -0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
78 7.9 70.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
66 7.3 58.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
72 7.2 64.8
Toon meer

Adres:
Vlaardingenlaan 1
1059 GL Amsterdam

Deze instellingen hebben ook een open dag

Hogeschool Inholland Amsterdam - Amsterdam

apr
6
2024
Open Dag Inholland Amsterdam
Locatie:
Tijd: 10:00 - 14:00

Hogeschool Rotterdam - Rotterdam

apr
15
2024
Proefstuderen Verloskunde (voltijd)
Locatie:
Tijd: 10:00 - 12:30