Bachelor of Science in Physiotherapy

Niveau
Graad
Sector
De universitaire bacherlorstudie Physiotherapie is aandacht voor algemene, vakspecifieke en academische competenties. De studiejaren zijn opgebouwd uit ongeveer 25% theorie, 25% praktijk en 50% zelfstudie, waarbij je kunt uitgaan van ongeveer 16 contacturen per week. Er wordt uitgegaan van fysiotherapeutische competenties, wetenschappelijke competenties en competenties in relatie tot de rol van fysiotherapeut binnen de maatschappelijke gezondheidszorg. Elk klinisch probleem wordt aangevlogen vanuit zowel een klinische als een wetenschappelijke benadering. Wetenschappelijke vraagstukken worden ingezet bij de ontwikkeling van wetenschappelijke competenties. Vraagstukken over gezondheidszorg en maatschappij zijn gericht op ontwikkeling van competenties ten aanzien van samenwerken, professionaliteit, organisatie, communicatie en maatschappelijk handelen.

Toelatingseisen

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2023 over aspecten van deze studie?

Voltijd
Algemeen oordeel
8.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het opdoen van onderzoekend vermogen binnen de opleiding, denk bijv. aan analytisch denken, het doen van praktijkgericht onderzoek en het schriftelijk rapporteren over praktijkgericht onderzoek.
Aansluiting beroepspraktijk
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
9
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de tevredenheid met hun baan.
Tevreden met baan
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het loopbaanperspectief.
Tevreden over loopbaanperspectief
-
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
8.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
8.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
8.5
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2023

Waar kan ik dit studeren?

Wo | Bachelor | Voltijd | Gezondheid | Amersfoort

Physiotherapy and Rehabilitation sciences

SOMT, Amersfoort

Open dagen bij deze studie

SOMT - Amersfoort

apr
20
2024
Open Dag - Universitaire Bachelor Fysiotherapie & Revalidatieweten - Zaterdag 20 april 2024
Locatie:
Tijd: 9:00 - 13:00

SOMT - Amersfoort

jun
20
2024
Online Open Dag - Universitaire Bachelor Fysiotherapie & Revalidatieweten - Donderdag 20 juni 2024
Locatie:
Tijd: 20:00 - 21:30