Biological Sciences

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Biological Sciences. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Biological Sciences kunt gaan studeren!

Niveau
Graad
Sector
De universitaire masterstudie Biological Sciences is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op de wetenschappelijke studie van biologische processen of oorzaken van biologische verschijnselen. De verkregen onderzoeksresultaten pas je toe in de praktijk. Denk daarbij aan geneeskundige vraagstukken en milieuzorg. Ook combinaties met andere wetenschapsgebieden zijn mogelijk, zoals bodemkunde, toxicologie, gewasbescherming, landinrichting en medische wetenschappen. Verder krijg je inzicht in de natuurwetenschappelijke en maatschappijwetenschappelijke benadering van probleemstellingen.

Toelatingseisen Master

Voor masters gelden specifieke toelatingseisen. Raadpleeg de website van de desbetreffende instelling voor de concrete toelatingseisen.

Bekijk waar je dit kan studeren

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2022 over aspecten van deze studie?

Voltijd
Algemeen oordeel
8.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.4
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
7.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
7.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
8.3
Aantal eerstejaars studenten
97
Eerstejaars vrouw (%)
67 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2022

Waar kan ik dit studeren?

Wo | Master | Voltijd | Aarde en Milieu | Amsterdam

Biological Sciences

Universiteit van Amsterdam, Amsterdam

Open dagen bij deze studie

Universiteit van Amsterdam - Amsterdam

18
mrt
UvA Bachelorweek
Locatie:
Tijd: 9:00 - 17:00

Universiteit van Amsterdam - Amsterdam

24
mrt
UvA Open Campus Dag
Locatie:
Tijd: 15:00 - 20:00