Culturele en Maatschappelijke Vorming

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Graad
Sector
De hbo bachelorstudie Culturele en Maatschappelijke Vorming is gericht op het ondersteunen van de persoonlijke ontwikkeling en sociale en culturele activiteiten van mensen en groepen. Je signaleert en onderzoekt culturele en maatschappelijke ontwikkelingen. Daarnaast bedenk en organiseer je, vaak samen met de deelnemers, activiteiten en projecten die mensen de mogelijkheid bieden zich verder te ontwikkelen. Met dit alles probeer je ze meer bij de samenleving te betrekken. De dienstverlening is onder meer gericht op samenlevingsopbouw, kunst en cultuur, recreatie en educatie. Je gaat dan aan het werk in bijvoorbeeld het jeugd- en jongerenwerk.

Toelatingseisen

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd
Algemeen oordeel
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het opdoen van onderzoekend vermogen binnen de opleiding, denk bijv. aan analytisch denken, het doen van praktijkgericht onderzoek en het schriftelijk rapporteren over praktijkgericht onderzoek.
Aansluiting beroepspraktijk
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de tevredenheid met hun baan.
Tevreden met baan
7.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het loopbaanperspectief.
Tevreden over loopbaanperspectief
6.7
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
-
Gemiddeld aantal werkuur per week
30.3
Gemiddelde maandsalaris
1826.204
Baankans binnen vakgebied (%)
53.7 %
Eerstejaars vrouw (%)
66.5 %
Goede basis voor arbeidsmarkt (%)
29.9 %
Tevredenheid studiekeuze (%)
62 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 0