Farmakunde

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Farmakunde. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Farmakunde kunt gaan studeren!

Niveau
Graad
Sector
De hbo bachelorstudie Farmakunde is gericht op farmaceutische zorg- en dienstverlening. Je verricht taken op het gebied van management, PR, communicatie, marketing en kwaliteitszorg. Na de studie kun je in apotheken zelfstandig de bedrijfsvoering verzorgen. Je kunt ook terechtkomen bij een farmaceutische groothandel of in de farmaceutische industrie.

Toelatingseisen

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2022 over aspecten van deze studie?

Voltijd Deeltijd
Algemeen oordeel
7.6 7.8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.4 8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.4 8.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.5 7.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.1 8
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
7.5 7.9
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
7.3 7.3
Aantal eerstejaars studenten
151 38
Eerstejaars vrouw (%)
79.5 % 89.5 %
Goede basis voor arbeidsmarkt (%)
48.8 % -
Tevredenheid studiekeuze (%)
74.4 % -
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2022

Waar kan ik dit studeren?

Hbo | Bachelor | Voltijd | Gezondheid | Utrecht

Farmakunde

Hogeschool Utrecht, Utrecht

Hbo | Bachelor | Deeltijd | Gezondheid | Utrecht

Farmakunde

Hogeschool Utrecht, Utrecht