Food Technology

Niveau
Graad
Sector
De universitaire bachelorstudie Food Technology is gericht op het toepassen van scheikundige, natuurkundige en microbiologische kennis bij de productie van levensmiddelen. Je verwerft kennis van de samenstelling, structuur en eigenschappen van grondstoffen, halffabrikaten en levensmiddelen. Je leert welke bewerkingen je kunt toepassen en welke veranderingen de producten ondergaan bij bewerking, opslag en vervoer.

Toelatingseisen

C&M
met Scheikunde en (Biologie of Natuurkunde) en (Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
met Scheikunde en (Biologie of Natuurkunde)
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2023 over aspecten van deze studie?

Voltijd
Algemeen oordeel
8.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het opdoen van onderzoekend vermogen binnen de opleiding, denk bijv. aan analytisch denken, het doen van praktijkgericht onderzoek en het schriftelijk rapporteren over praktijkgericht onderzoek.
Aansluiting beroepspraktijk
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
8.8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de tevredenheid met hun baan.
Tevreden met baan
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het loopbaanperspectief.
Tevreden over loopbaanperspectief
-
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
7.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
7.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
8.1
Aantal eerstejaars studenten
127
Eerstejaars vrouw (%)
63.8 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2023

Waar kan ik dit studeren?

Wo | Bachelor | Voltijd | Techniek | Wageningen

Food Technology

Wageningen University & Research, Wageningen

Open dagen bij deze studie

Wageningen University & Research - Wageningen

feb
29
2024
Online Oriëntatie Dag
Locatie:
Tijd: 15:00 - 20:00

Wageningen University & Research - Wageningen

mrt
16
2024
Bachelor Open Dag
Locatie:
Tijd: 9:00 - 17:00

Wageningen University & Research - Wageningen

apr
9
2024
Meeloopdag Food Technology
Locatie:
Tijd: 00:00 - 23:59

Wageningen University & Research - Wageningen

mei
14
2024
Meeloopdag Food Technology
Locatie:
Tijd: 00:00 - 23:59