Interieurvormgever

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Interieurvormgever. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Interieurvormgever kunt gaan studeren!

Niveau
Graad
Sector
De hbo associate degree Interieurvormgever is gericht op vormgeving en ruimtelijk ontwerp. Je leert de leefomgeving van consumenten inrichten, zoals het interieur van een huis, woonwinkel, showroom of een ander bedrijf vormgeven. Onder begeleiding van deskundigen werk je in studio's en werkplaatsen aan je artistieke ontwikkeling. Je leert omgaan met opdrachtsituaties, waarbij tijd, budget en gebruikerswensen belangrijke factoren zijn. Na deze studie kun je aan de slag op de arbeidsmarkt of kies je voor de bijbehorende bachelorstudie.

Toelatingseisen

Artistieke aanleg die blijkt uit: beeldend vermogen, werken vanuit waarneming en vanuit fantasie; gevoel voor kleur, vorm en materiaal; oorspronkelijkheid en eigenzinnigheid

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2022 over aspecten van deze studie?

Voltijd
Algemeen oordeel
8.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
8
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
7.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
6.6
Aantal eerstejaars studenten
16
Eerstejaars vrouw (%)
93.8 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2022

Waar kan ik dit studeren?

Hbo | Associate degree | Voltijd | Kunst en Cultuur | Zwolle

Interieurvormgever

ArtEZ University of the Arts, Zwolle