Leisure & Events Management

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Leisure & Events Management. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Leisure & Events Management kunt gaan studeren!

Niveau
Graad
Sector
De hbo associate degree Leisure & Events Management is gericht op de vrijetijdssector. Je leert vrijetijdsorganisaties beheren en vrijetijdsproducten ontwikkelen en op de markt brengen. Je doet kennis op over het vrijetijdsgedrag van mensen en het functioneren van organisaties in uiteenlopende vrijetijdssectoren als sport, kunst en cultuur, media, evenementen, congressen, toerisme en recreatie en 'hospitality'. De vrijetijdssector kenmerkt zich door een groeiende integratie van de afzonderlijke onderdelen in de vorm van samenwerking tussen bijvoorbeeld toeristische attracties, theaters, musea en de VVV, sport- of verblijfsaccommodaties. Na deze studie kun je aan de slag op de arbeidsmarkt of kies je voor de bijbehorende bachelorstudie.

Toelatingseisen

C&M
met Bedrijfseconomie of Economie of M&O
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar
C&M
met Bedrijfseconomie of Economie of M&O
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2022 over aspecten van deze studie?

Voltijd Deeltijd
Algemeen oordeel
7.7 -
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.6 8.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.8 8.9
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8.3 -
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.3 7.1
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
6.6 7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
6.5 6.5
Aantal eerstejaars studenten
46 5
Eerstejaars vrouw (%)
73.9 % 80 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2022

Waar kan ik dit studeren?

Hbo | Associate degree | Voltijd | Economie en Bedrijf | Leeuwarden

Leisure & Events Management

NHL Stenden, Leeuwarden

Hbo | Associate degree | Deeltijd | Economie en Bedrijf | Leeuwarden

Leisure & Events Management

NHL Stenden, Leeuwarden

Hbo | Associate degree | Voltijd | Economie en Bedrijf | Emmen

Leisure & Events Management

NHL Stenden, Emmen