Leraar Biologie

Niveau
Graad
Sector
De hbo masterstudie Leraar Biologie is bedoeld voor docenten die een eerstegraads lesbevoegdheid biologie willen halen. Hiermee kan biologie gegeven worden in het voortgezet onderwijs, volwasseneducatie en hbo. Je wordt een onderwijsinnovator. Je kunt het onderwijsprogramma op je school op kritische wijze beoordelen, en ? indien nodig ? voorstellen tot verbetering doen. Daarnaast beschik je door je studie straks over de kennis en vaardigheden om dit vernieuwingsproces goed te begeleiden. Je krijgt inzicht in de verschillende mogelijkheden van vernieuwend onderwijs. Als onderwijsspecialist én inhoudelijk specialist op je vakgebied ben je van onschatbare waarde voor de schoolorganisatie.

Toelatingseisen Master

Voor masters gelden specifieke toelatingseisen. Raadpleeg de website van de desbetreffende instelling voor de concrete toelatingseisen.

Bekijk waar je dit kan studeren

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd Deeltijd
Algemeen oordeel
7.8 7.8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het opdoen van onderzoekend vermogen binnen de opleiding, denk bijv. aan analytisch denken, het doen van praktijkgericht onderzoek en het schriftelijk rapporteren over praktijkgericht onderzoek.
Aansluiting beroepspraktijk
6.6 6.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.7 8.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.7 8.8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.1 7.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
6.6 7.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de tevredenheid met hun baan.
Tevreden met baan
- -
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het loopbaanperspectief.
Tevreden over loopbaanperspectief
- -
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
7.5 7.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
- -
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
- -
Aantal eerstejaars studenten
29 47
Eerstejaars vrouw (%)
58.6 % 46.8 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 0

Waar kan ik dit studeren?

Hbo | Master | Deeltijd | Onderwijs en Opvoeding | Utrecht

Leraar Biologie

Hogeschool Utrecht, Utrecht

Hbo | Master | Deeltijd | Onderwijs en Opvoeding | Tilburg

Leraar Biologie

Fontys Hogeschool, Tilburg

Open dagen bij deze studie

Fontys Hogeschool - Tilburg

jun
5
2024
Open avond Master Leraar Biologie
Locatie:
Tijd: 18:00 - 20:30