Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT) / Bacheloropleiding tot Tolk NGT

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT) / Bacheloropleiding tot Tolk NGT. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT) / Bacheloropleiding tot Tolk NGT kunt gaan studeren!

Niveau
Graad
Sector
De hbo bachelorstudie Leraar/Tolk Nederlandse gebarentaal VO tweedegraads (NGT) is een voorbereiding op het beroep leraar. Je leert hoe je stof uitlegt, Nederlandse gebarentaal onderwijst en leerlingen stimuleert en corrigeert. Belangrijk in de studie zijn didactiek, de dovencultuur, de taalverwerving en de grammatica van het NGT. Hieraan is de onderwijskundige voorbereiding gekoppeld. Tijdens de studie tot Tolk Nederlandse gebarentaal (NGT) leer je de NGT zo beheersen dat je teksten van het Nederlands in de NGT of van de NGT in het Nederlands (stemtolken) kunt vertalen. Dit gebeurt gewoonlijk simultaan, wat een hoge werkbelasting betekent voor de tolk.

Toelatingseisen

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2022 over aspecten van deze studie?

Voltijd Deeltijd
Algemeen oordeel
7.3 6.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.5 7.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.6 7.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7 6.9
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
6.8 6.4
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
7 7.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
7.3 7.3
Aantal eerstejaars studenten
129 26
Eerstejaars vrouw (%)
93.8 % 92.3 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2022

Waar kan ik dit studeren?

Hbo | Bachelor | Voltijd | Onderwijs en Opvoeding | Utrecht

Opleiding tot Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT) / Bacheloropleiding tot Tolk NGT

Hogeschool Utrecht, Utrecht

Hbo | Bachelor | Deeltijd | Onderwijs en Opvoeding | Utrecht

Opleiding tot Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT) / Bacheloropleiding tot Tolk NGT

Hogeschool Utrecht, Utrecht