Levensmiddelentechnologie

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Levensmiddelentechnologie. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Levensmiddelentechnologie kunt gaan studeren!

Niveau
Graad
Sector

Master in de bio-ingenieurswetenschappen

Tijdens de masteropleiding krijg je inzicht in de verwerking van biologische grondstoffen tot levensmiddelen. Je bestudeert de principes van uiteenlopende (bio)chemische, microbiologische en fysische omvormingsprocessen van grondstoffen en intermediairen in de levensmiddelenproductie. Daarnaast leer je over de factoren die de kwaliteit, functionaliteit, bewaring en veiligheid van voedingsmiddelen bepalen. Deze inzichten leer je bovendien vertalen in concrete processen. De combinatie van biowetenschappen, chemie en ingenieurstechnieken, toegepast in het brede domein van de levensmiddelenproductie, maakt van jou een allround deskundige.

Toelatingseisen Master

Voor masters gelden specifieke toelatingseisen. Raadpleeg de website van de desbetreffende instelling voor de concrete toelatingseisen.

Bekijk waar je dit kan studeren

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 0

Waar kan ik dit studeren?

Wo | Master | Voltijd | | Leuven

Levensmiddelentechnologie

KU Leuven, Leuven