Mathematics

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Mathematics. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Mathematics kunt gaan studeren!

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Graad
Sector
De universitaire bacheloropleiding Wiskunde is vanaf september 2018 Engelstalig (Mathematics). De opleiding is gericht op het redeneren via abstracte objecten en op de relaties tussen die objecten. Wiskunde is een taal waarmee je door abstractie problemen uit de praktijk kan oplossen. Je houdt je bezig met fundamentele wiskunde, maar ook de manier waarop je deze in de maatschappij kunt inzetten is onderdeel van de opleiding. Je leert onder meer hoe je uit een concrete vraagstelling een theorie afleidt en hoe je die theorie daarna op andere problemen toepast.

Toelatingseisen

C&M
met Wiskunde B
E&M
met Wiskunde B
N&G
met Wiskunde B
N&T
Volledig toelaatbaar

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.9
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.5
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
7.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
6.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
7.2
Aantal eerstejaars studenten
21
Eerstejaars vrouw (%)
47.6 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 0